Trafikverket · Publicerad 20 nov 2020

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör har du en nyckelroll och arbetar med stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Du arbetar tillsammans med delprojektledningen i styrning, genomförande och uppföljning avseende tid, ekonomi, risk och kvalitét. Du kommer att utföra administrativa uppgifter samt företräda delprojektet internt i förbifarten och externt i kontakter med leverantörer, i de frågor du ansvarar för. E4 Förbifart Stockholm är en renodlad projektorganisation, vilket ger utrymme att delvis anpassa rollen utifrån din kompetens och erfarenhet.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är prestigelös och öppen med god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv för projektet.

Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning teknik eller ekonomi. Alternativ har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
 • har aktuell erfarenhet av att följa upp installationsprojekt med avseende på risk, kvalitet, tidsstyrning och kostnadsstyrning
 • är väl förtrogen med underrättelsehantering för stora kontrakt (minst 500 miljoner)
 • har kännedom om allmänna bestämmelser och kontraktsformer såsom AB, ABT, ABA99 och ABK
 • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
 • har arbetat enligt dokumenterad projektmodell
 • har arbetat i större ekonomisystem
 • har arbetat i större riskhanteringssystem
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer är planerade att genomföras 22 december.
 • FörbifartStockholmE4
 • LI-DNI
De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-12-11

Upplysningar

Rekryterande chef Leif Eklöf
0101238627

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Anna Carlsson
0101236055
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
11 dec 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga