Trafikverket · Publicerad Idag 10:06

Arbetsuppgifter
ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som projektledare för förstudier i projekt Stora Stationer. Projekt Stora Stationers uppdrag är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar till ERTMS.

I denna roll ansvarar du för att leda och genomföra förstudier kring införandet av ERTMS på en eller flera av Sveriges största järnvägsstationer såsom Göteborg, Hallsberg och Stockholm. Förstudien bildar beslutsunderlag för strategiska beslut kring t.ex. prioritering, omfattning, teknikval och upphandling. Förstudien omfattar analys av beroenden med övrig verksamhet på järnvägen och ska beskriva trafikala utmaningar och hanteringar samt en övergripande genomförandeplan.

Du bedriver arbetet i nära samarbete med andra delar inom ERTMS projektet och Trafikverket och med hjälp av specialister inom olika områden. För rätt person finns möjlighet att efter beslutad förstudie bli projektledare för införandet av ERTMS på en stor järnvägsstation.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har teknisk högskoleutbildning som civilingenjör (byggnad, teknik, IT eller industriell ekonomi) alternativt motsvarande utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har mångårig erfarenhet i närtid som projektledare i större komplexa projekt
  • har erfarenhet av strategiskt arbete och genomförande av komplexa analyser
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av större infrastrukturprojekt och gärna inom järnvägsbranschen
  • har erfarenhet av järnväg och signalsystem
  • har erfarenhet av projekterings- eller entreprenadupphandlingar
Som person är du analytisk med förmåga att skapa en övergripande bild av komplexa samband och beroenden. Du har goda ledaregenskaper med tydlig kommunikation, förmåga att interagera i team och stark egen drivkraft.

Intervjuer kommer att hållas på vårt kontor i Solna Strand.

I denna rekrytering kan urvalstester bli aktuellt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-25

Upplysningar

Rekryterande chef Catarina Lotse
0101234506

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 okt 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Marknadsföring
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga