Trafikverket · Publicerad 16 okt 2020

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Som projektledare i vårt verksamhetsområde Underhåll påverkar du väldigt många människor varje dag och ditt arbete är viktigt för ett fungerande, framkomligt samt säkert transportsystem. Det innebär att du är delaktig i att fatta beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar samt fördelar arbetet för såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. Du kommer att driva komplexa och utmanande projekt avseende underhåll av järnväg inom Stockholm, med givna tidsramar. Detta ger dig stora utvecklingsmöjligheter och du arbetar fritt med eget ansvar. Vårt samarbete med andra projekt samt med kommuner och övriga intressenter är betydande för framkomligheten, du är en nyckelspelare i väldigt mångas vardag. Vi erbjuder ett arbete där den ena dagen aldrig är den andra lik.

Trafikverket arbetar ständigt med att utveckla projektledarrollen, vilket öppnar upp för nya spännande möjligheter. Enheten jobbar hela tiden för att bibehålla ett bra arbetsklimat, genom att vi delar framgångar och förluster för att lära av varandra. Vi arbetar som ett team med en leverans där alla ska känna dig delaktiga.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som projektledare har du ett bra ledarskap, leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är strukturerad, arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats samt håller deadlines. Som projektledare har du en god kommunikationsförmåga, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.Du är vetgirig, håller dig à jour inom din profession och ditt expertområde, omvärldsbevakar samt trendspanar. Som projektledare har du en god problemlösningsförmåga, löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Vi söker dig som
  • har körkort för personbil
  • har högskole-eller universitets examen med exempelvis teknisk eller ekonomisk inriktning om 180 hp/ 120p
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av projektledning inom anläggningsbranschen på järnväg
  • har erfarenhet av budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • har erfarenhet inom entreprenadjuridik ABT och AB
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.
  • har erfarenhet av olika datasystem
  • har en god förhandlingsvana
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av upphandlingar enligt LOU
  • har erfarenhet av att arbeta som beställare inom offentlig verksamhet
Som ledare i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Börja med att svara på urvalsfrågorna innan du ser över cv och personligt brev.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas vecka 46-47.

Placeringsort är Solna.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-29

Upplysningar

Rekryterande chef Monica Swartz
0101230487

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 okt 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga