Trafikverket · Publicerad 13 sept 2019

Arbetsuppgifter
Som säkerhetsspecialist arbetar du med frågor som berör trafiksäkerhet järnväg, elsäkerhet, krishantering och arbetsmiljö. Du ingår i projekt ERTMS stab och är ett stöd till projektledning, delprojekt och stödfunktioner gällande Trafikverkets arbetssätt i dessa frågor. Som säkerhetsspecialist säkerställer du att projektet bedriver ett aktivt säkerhetsarbete och du är behjälplig vid framtagande och granskning av förfrågningsunderlag samt utvärdering av anbud. Arbetsuppgifterna innebär att du svarar för uppföljning och identifiering av projektets interna och externa utbildning och utbildningsbehov samt att du genomför projektets rapportering och uppföljning av avvikelser, tillbud och observationer inom området. Tolkning och tillämpning av författningskrav (elsäkerhet, järnvägens infrastruktur och trafiksäkerhet) ingår också. Andra uppgifter som ingår är att samordna säkerhetspersonal i projektet samt att du stöttar projektet i att efterleva beslutade arbetssätt och vid behov stödja i framtagandet av nya arbetssätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning mot trafiksäkerhet, elsäkerhet, signal och/eller byggarbetsmiljö eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete med trafiksäkerhetsfrågor inom järnväg
  • har erfarenhet av att arbeta strategiskt inom kompetensområdet
  • har goda kunskaper om svenska lagar, regler och föreskrifter som gäller inom trafiksäkerhet järnväg
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och har vana av att arbeta med Officepaketet
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från att ha arbetat med olyckshantering, elsäkerhet, säkerhetsstyrning och systematiskt säkerhetsarbete, gärna i bygg- och anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av implementeringsarbete av nya arbetssätt
  • har erfarenhet av arbete i en stor beställarorganisation inom bygg - och anläggning alternativt från industrisektorn
Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-27

Upplysningar

Rekryterande chef Maria Nichani
0101232460

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Anna Carlsson
0101236055

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 sept 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd

Inga fler liknande jobb tillgängliga