Trafikverket · Publicerad 17 apr 2019

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som sektionschef i projekt Ostlänkens delsträcka/enhet Södertälje/Trosa är en utmanande chefsroll i Sveriges största infrastrukturprojekt. I rollen deltar du i enhetens ledningsarbete och är chef för ett 20-tal projektledare och projektingenjörer. Det innebär att du har personalansvar och ansvarar för rekrytering, kompetens- och verksamhetsutveckling för dina medarbetare. Du rapporterar till chefen för produktionsenheten Södertälje/Trosa.

Du ansvarar för kort- och långsiktig planering och bemanning av enhetens projekt i samråd med huvudprojektledare och produktionsenhetschef. Du arbetar med introduktion av nya medarbetare, kompetensutveckling, utvecklingssamtal och lönesättning.

Tyngdpunkten i rollen kommer de närmaste åren ligga i att bygga upp ett helt nytt projektkontor och du kommer att spela en viktig roll i arbetet att skapa en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare.

Arbetet innebär många kontakter inom projekt Ostlänken och med andra organisationer inom och utanför Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har relevant högskoleexamen (180 hp)
  • har flera års erfarenhet som chef över projektledare eller i en projektorganisation, alternativt som konsultchef
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från chefskap i bygg- eller anläggningsbranschen, gärna väg eller järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av stora projekt
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-05-13

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Sköld
0101234435

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
13 maj 2019
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga