Trafikverket · Publicerad 1 juli 2020

Arbetsuppgifter
Som specialist inom geoteknik är du ett stöd till våra största investeringsprojekt. Det innebär att du exempelvis medverkar vid utredningar, granskningar och ledning av projekterande konsulter och entreprenörer i projekteringsfasen. Du är även med i framtagandet av förfrågningsunderlag för entreprenader och bidrar med stöd, rådgivning och kvalitetssäkring till byggledningen under byggtiden. I nära samverkan med konsulter och entreprenörer tillser du att Trafikverkets regelverk följs i våra projekt. Som geotekniker hos oss kommer du att arbeta i något eller några av våra stora projekt - Mälarbanan, Ostlänken, Tvärförbindelse Södertörn, Förbifart Stockholm eller Fyra spår Uppsala.

Du kommer också att ha möjlighet att arbeta med tekniska utredningar, forsknings- och innovationsprojekt, omvärldsbevakning samt att företräda Trafikverket i relevanta branschorganisationer såväl nationellt som internationellt. Rollen erbjuder möjligheter till fördjupning inom flera olika specialområden inom geoteknik.

Arbetet genomsyras av ett kreativt samarbete mellan de olika teknikområdena och bygg-/projektledning där vi i projektens olika skeden jobbar tillsammans för att få fram de bästa lösningarna avseende såväl tekniska och produktionsrelaterade aspekter som miljö- och livscykelkostnad. Det gör att du blir en viktig bärare av kunskaper och erfarenheter.

Kvalifikationer
Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, produktionsmetoder, miljö, juridik och ekonomi. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är självgående, är lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer såväl internt som externt.

Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleexamen med inriktning samhällsbyggnad, väg och vatten med inriktning geoteknik eller anläggningsteknik, alternativt annan utbildning och erfarenhet i närtid som vi bedömer som likvärdigt
  • har flerårig erfarenhet i närtid inom området geoteknik från infrastrukturprojekt där du arbetat med projektering
  • har god kunskap om gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från produktionsskedet
  • har erfarenhet av projektering/granskning av geokonstruktioner
  • har dokumenterad kunskap om entreprenadjuridik
Möjlig placeringsort är: Solna, Linköping eller Norrköping.

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. Läs mer om våra förmåner och balans i livet på https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner.

Intervjuer kommer att ske på kontoret i Solna alternativt via Skype under vecka 36.

Under semestertider har vi begränsad möjlighet att svara på mejl men har du frågor kring tjänsten går det bra att kontakta Lena Sultan på telefonnummer 073-0472656.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-16

Upplysningar

Rekryterande chef Lena Sultan
0101234132

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga