Trafikverket · Publicerad Igår 08:37

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som signalspecialist arbetar du i huvudsak med övergripande frågor inom teknikområdet signal.

Du kommer att stötta våra investeringsprojekt vid upphandling och genomförande av dessa. Detta innebär identifiering och hantering av möjligheter, krav och risker i projekten. Du medverkar i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av leverantörer. Vidare ingår att följa projektets framdrift och uppföljning av leveranser från projektets leverantörer. Inom ditt område arbetar du aktivt med omvärldsbevakning. Du genomför löpande erfarenhetsåterföring tillbaka till verksamheten. Du identifierar utvecklingsbehov samt har möjlighet att leda och ansvara för utvecklings, forsknings och innovationsprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan relevant utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms som likvärdig.
  • har dokumenterad kunskap och erfarenheter av signalsystem för järnväg.
  • har minst 3-5 års erfarenhet av projektering och regelverk.
  • har en vilja att utvecklas inom det signaltekniska området.
Det är meriterande om du
  • har kunskaper om ERTMS och ställverk 95 och 11.
  • har kunskaper kring kravskrivning.
Som person är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du planerar, strukturerar och prioriterar ditt arbete. För att kunna hantera komplexa och oförutsägbara problem är du lösningsorienterad och analytisk.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-31

Upplysningar

Rekryterande chef Göran Blomberg
0101231910

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet