Trafikverket · Publicerad Igår 14:10

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som specialist arbetar du med styrning, utveckling och stöd. Huvuddelen av arbetet ligger i att stötta projekten inom ditt teknikområde. Du kommer att arbeta i en utvecklande projektmiljö tillsammans med många kompetenta kollegor. Vi arbetar med succesiv uppföljning i samverkan med konsulter och entreprenörer och din uppgift är att ge dem rätt förutsättningar för sina leveranser.

Du kommer att bidra till vårt arbete med att förbättra styrande och stödjande dokument och vi ger dig en fantastisk möjlighet att påverka och driva forskning och utveckling inom ditt område - som enbart kan erbjudas här hos oss på Trafikverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har en högskoleexamen inom samhällsbyggnadsteknik om minst 180 hp (120p) med för tjänsten lämplig inriktning. Alternativt annan utbildning som tillsammans med erfarenheter bedöms likvärdig.
 • har minst 5 års erfarenhet inom VA-teknik
 • har flera års erfarenhet av att leda projekteringsarbete inom VA med att ta fram tekniska lösningar samordnat med andra teknikområden.
 • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom ämnesområdet
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenheter av att jobbat i komplexa vattenreningsprojekt (rening av trafikdagvatten).
 • har erfarenheter av ledningssamordning
Som person har du förmåga att se helheter utifrån flera aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi. För att trivas i rollen söker vi dig som:
 • drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.
 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.
 • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela Trafikverket och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-10-28

Upplysningar

Rekryterande chef Anders Larsson
0101238747

SEKO Anna Carlsson
0101236055

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Håkan Wiss
0101237435
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 okt
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga