Trafikverket · Publicerad Idag 15:19

Arbetsuppgifter
Inom digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Digital projekthantering följer hela processen från planering till avslut och överlämning till förvaltning.

Digital projekthantering innefattar utredningar och analyser utifrån projektet och på övergripande trafikverksnivå. Man arbetar med erfarenhet- och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet till varje projekt och dess projektledning.

I tjänsten som specialist inom kravhantering arbetar du med att stödja och styra de stora projekten inom teknikområdet kravhantering. Kravhanteraren arbetar med att samordna och kvalitetssäkra anläggningsspecifika krav där kravens relevans och tillräcklighet bedöms inom Trafikverkets projekt. Vidare dokumenteras samtliga krav på ett strukturerat och systematiskt sätt i syfte att säkerställa spårbarhet på krav från registrering tills verifiering av utförd kravställning är gjord.

I dina arbetsuppgifter ingår att stödja projekt:
  • vid implementering av Trafikverkets gemensamma arbetssätt för kravhantering och konkretisering av arbetssätt i projekt
  • i arbetet med kravhantering
  • med kravställande inom kravhantering vid upphandling
  • vid uppföljning av krav enligt fastställda arbetssätt
  • i dialog med konsult/leverantörer gällande kravarbetet
Du kommer även att ansvara för administration av det system som används för kravhantering samt att utbilda projektmedlemmar inom kravhantering på relevant nivå.

Arbetet är självständigt och du arbetar parallellt med flera projekt samtidigt. Som kravhanterare jobbar du tillsammans med samtliga teknikområden och stöttar dem i sin kravhanteringsprocess.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskolutbildning med inriktning kravhantering
  • har erfarenhet av och kunskap om hela kravhanteringsprocessen
  • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du
  • har god kunskap om infrastrukturprojekt
  • har kunskap om IT-verktyget Doors NG
Som person är du kommunikativ med en pedagogisk förmåga. Du kommer att arbeta självständigt genom att planera, prioritera och driva ditt eget arbete för att uppfylla projektets och Trafikverkets mål. Detta ställer stora krav på du är självgående och att du är lösningsorienterad. Då arbetet innebär mycket interna och externa kontakter är det viktigt att du är utåtriktad och har god samarbetsförmåga.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Camilla Rydén
0101231488

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 okt 2019
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga