Trafikverket · Publicerad 17 okt

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

ERTMS-projektet står nu inför att färdigställa ERTMS-systemen (L2, BaseLine 3.6.0) för utrullning i hela det svenska järnvägsnätet. Projektets Systemorganisation behöver nu förstärkas inom området Specifikation, där vi bl.a. definierar de framtida systemets krav.

Systemspecialist ERTMS

Arbetsuppgifter
Som ERTMS-systemspecialist kommer du att arbeta tillsammans med de specialister och experter som redan finns i projektet. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande. Några exempel på arbetsuppgifter:
  • Uppföljning och analys av funktionalitet i utvecklade ERTMS-signalsystem.
  • Kravformulering genom upprättande av ändringar och uppföljning av kravuppfyllnad.
  • Specificera "ERTMS Operational Scenarios".
  • Delta i Workshops med våra leverantörer för utredning av nya krav och övriga tekniska frågor.
  • Medverka i paketering av vår kravmassa i s.k. Funktionprodukter/Baselines.
  • Utredning av signalsystemrelaterade tekniska frågor.
  • Delta vid tester där kraven verifieras, utarbetande av testfall och testledning.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen med inriktning IT eller datakommunikation. Alternativt har du en motsvarande utbildning, ev. kombinerat med erfarenhet, som vi bedömer som likvärdig. Du ska ha kunskap inom ERTMS-området och ska ha minst tre års arbetslivserfarenhet från arbetsuppgifter som vi bedömer likartade med de som ERTMS-systemspecialist kommer att utföra. Kompetensutveckling inom området kommer att erbjudas.

De ERTMS-system som vi genom våra leverantörer utvecklar, är baserade på den senaste tekniken inom digital automation och datakommunikation, så har du också aktuella kunskaper från dessa områden är det givetvis meriterande.
Du har erfarenhet av utvecklingsarbete genom agila/scrum-baserade processer/metoder och uttrycker dig väl i tal och skrift i både svenska och engelska.
Vi söker dig som är resultatorienterad, kreativ och har ett strukturerat arbetssätt. Då arbetet innebär många kontakter och mycket samarbete, är det även viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-10-24

Upplysningar

Enhetschef Kenneth Nordstrand
010-1238817

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103

Saco Elin Bartsch
010-124 3143
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 okt
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Civilingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga