Trafikverket · Publicerad 17 apr 2019

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider.

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.)

Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Nu har du chansen att bli en av våra Linuxexperter i teamet som sköter drift av Trafikverkets Linuxmiljöer, som i sin tur möjliggör Sveriges transportsystem. Som systemspecialist arbetar du med drift och underhåll av servermiljön inom Trafikverkets datacenter. Driftmiljöerna är placerade i Borlänge, Gävle, Solna och Göteborg. Du som söker tjänsten kommer att vara placerad i någon av dessa städer alternativt Örebro eller Uppsala.

Du ingår i ett kvalificerat datacenterteam som producerar tjänster med hög kvalitet inom server, nätverk, lagring och backup. Du kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och internationella leverantörer. Driftmiljön är baserad på Cisco, HP, Oracle hårdvara och våra operativsystem är i huvudsak Red Hat, Suse, Solaris och Windows Server. Virtualiserar gör vi på Vmware, HyperV samt Solaris. Lagringen ligger på EMC.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • är senior tekniker med bred kompetensbas och spets inom Linux.
  • har mångårig erfarenhet av Linux eller Unix i större driftmiljöer eller annan kompetens som vi bedömer som likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom IT men det är inget krav.

Det är meriterande om du har kunskaper inom ett eller flera av följande områden:
  • RHEL 6/7, SLES 12/15, Solaris 10/11
  • Red Hat Satellite 6, Suse Manager, Salt
  • Shellscript (bash, ksh etc.), Perl, Python, Yaml
  • Paketera RPMer
Som person är du en teamplayer och har god problemlösningsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har förmåga att ta initiativ och självständigt ser vad som behöver göras utifrån ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-04-22

Upplysningar

Rekryterande chef Björn Wesström
0101234299

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
22 apr 2019
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
Utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga