Trafikverket · Publicerad 27 sept

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur där alla medarbetare är pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Teknisk Specialist Byggnadsverk

Arbetsuppgifter
Som teknisk specialist inom byggnadsverk är du beställarstöd till investeringsprojekt. Du ställer krav och följer upp leveranser, så att konsulter och entreprenörer levererar enligt våra behov. Viktiga frågeställningar kan gälla brokonstruktion och andra byggnadsverk kopplat till infrastruktur. I vissa fall ingår även tunnelfrågor. Samarbete sker till exempel med projektledning, anläggningsgeneralister och specialister inom andra näraliggande teknikområden såsom bergteknik, hydrologi och geoteknik.

I uppdraget ingår också att leda och medverka i utvecklingen av regelverk och tekniska utredningar. Då vi arbetar nationellt och har ett stort geografiskt område är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har teknisk högskoleexamen som civilingenjör väg och vatten eller inom samhällsbyggnadsteknik. Alternativt har du motsvarande utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer likvärdig.

Det ska ha flerårig erfarenhet inom byggnadsverk med inriktning mot projekterings- och/eller produktionsarbete avseende infrastrukturprojekt. Meriterande är erfarenhet även inom nybyggnation av väg- och järnvägsprojekt.

Du har en god förmåga att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift. Körkort för personbil är ett krav.

Då arbetet innebär mycket kontakter är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och är bra på att kommunicera. Tjänsten kräver även en god analytisk förmåga, att du är självgående samt är lösningsorienterad.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-10-02

Upplysningar

Sektionschef Fredrik Friberg
010-123 6813

Enhetschef Lena Reidarman
010-123 7173

Saco Lennart Askling
010-123 1508

ST Airi Larsson
010-123 6243

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga