Trafikverket · Publicerad 14 sept 2020

Arbetsuppgifter
ERTMS programmet växer och behöver därför vidareutveckla den ekonomiska styrningen. I den här rollen arbetar du nära verksamheten med mål att vidareutveckla styrverktyg, rapporter och ekonomistrukturer för våra stora investeringsprojekt. Du kommer att ansvara för att driva och kravställa för programmets gemensamma behov av IT-stöd/BI-lösningar. I din roll samarbetar du tätt med controllers inom projekten samt berörda projektledare för att implementera och utbilda i framtagna lösningar. Som systemcontroller är du också programmets kontaktperson gentemot Trafikverkets centrala IT-avdelning.

Du utvecklar och bygger standardiserade rapporter som verksamheten behöver. Du arbetar med stora datamängder och använder avancerade funktioner i Excel, såsom pivotrapporter, i ditt dagliga arbete.

I din roll kommer du även att vara delaktig i programmets samlade ekonomiska planering, uppföljning och rapportering. Du ingår i ERTMS stab och rapporterar till funktionsledaren för Ekonomi och Administration. Inom Ekonomi och administration igår nio medarbetare.

Kvalifikationer
Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen är du strukturerad, drivande och självgående. Du har en utvecklad analytisk förmåga och har lätt för att kommunicera och skapa goda relationer.

Vi söker dig som
  • har högskoleexamen med relevant inriktning alternativt annan likvärdig utbildning.
  • har flerårig och i närtid aktuell erfarenhet av arbete som verksamhetsnära systemcontroller eller liknande i en större organisation.
  • har erfarenhet av att medverka vid utveckling av BI-verktyg och pivot-tabeller
  • har mycket goda kunskaper i Excel
  • har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av controllerarbete från offentlig sektor och/eller infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av ekonomiuppföljning inom investeringsprojekt
I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 7/10 och 14/10.

Placeringsort: Solna eller Malmö.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-09-28

Upplysningar

Rekryterande chef Ann-Sofie Chudi
0101230655

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 sept 2020
Ort
Solna
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga