Veidekke Bostad AB · Publicerad 25 nov 2019

Har du erfarenhet av redovisning, gärna från fastighetsutveckling, och brinner för utvecklings- och förbättringsarbete inom hela redovisningsområdet? Vill du därtill vara en aktiv del av en redovisningsavdelning i stark utveckling? Då är detta en roll för dig!

Till Veidekke Eiendom (tidigare Veidekke Bostad) rekryterar vi nu en Bolagsekonom. Du kommer att tillhöra en redovisningsavdelning som hanterar redovisningsflödet för hela fastighetsutvecklingsprocessen från inköp av mark till dess att en fastighet står färdigbyggd och överlämning sker till en bostadsrättsförenings styrelse. Det innebär att du kommer vara en del av ett team som hanterar förvärv, fastighetsbildning till färdig bostad som innefattar många intressanta redovisningstekniska utmaningar som bygger din kompetens.

Om jobbet
Vi söker en Bolagsekonom som vill arbeta brett inom redovisning. I rollen ansvarar du för redovisningen av ett antal dotterbolag i koncernen. Den huvudsakliga verksamheten i bolaget är bostadsutveckling, det vill säga att bygga fastigheter vilka senare ofta upplåts i bostadsrättsform. Även andra typer av verksamhet finns, bland annat byggs småhus vilka både är direktägda och som bostadsrätt. För bolagen du ansvarar för ingår allt från löpande bokföring, avstämningar, moms och skatt, månads-, kvartalsbokslut och årsredovisningsarbete. Reskontraavdelningen tar hand om fakturering till kund så det ingår inte i rollen.

Rollen är intressant för dig som vill vara med och driva arbetet kring utveckling och förbättring av processer och rutiner.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller med relevant redovisningsutbildning och som har en några års erfarenhet inom redovisning, gärna inom ett bygg- eller fastighetsbolag. Upprättande av årsbokslut har i tidigare anställningar varit en naturlig del av din yrkesroll. Alternativt har du en bakgrund som redovisningskonsult med ansvar för att självständigt sköta redovisningen för egna bolag. Du är självgående och trygg i din yrkesroll, att äga dina egna processer och frågor är en självklarhet. Erfarenhet av Agresso är meriterande.

Som person är du positiv, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Vidare är du en typisk ”doer” och besitter ett helhetstänk. Då det händer mycket på bolaget är det viktigt att man tycker om att arbeta i en föränderlig organisation och kan skapa strukturer i sin egen och i andras vardag.

Om bolaget
Veidekke Eiendom AB ingår i den norska börsnoterade koncernen Veidekke ASA som är Skandinaviens fjärde största bygg-, anläggnings- och bostadsutvecklingsföretag. Bolaget startade 1936 och omsätter idag drygt 35 miljarder norska kronor och har drygt 8 000 anställda i Skandinavien.

Veidekke Eiendoms verksamhet innefattar hela processen inom bostadsutveckling. Från idé, mark- och fastighetsförvärv, planprocess och projektering till försäljning, produktion och inflyttning. Veidekke Eiendom har vuxit kraftigt och har som målsättning att fortsätta växa. Bolaget är organiserat i tre affärsområden samt en affärsutvecklingsenhet. Det totala antalet bostäder i bolagets projektportfölj var per årsskiftet närmare 11 000 stycken. Bolaget har 110 anställda och en omsättning på knappa 2,3 miljarder svenska kronor.

Veidekke har en stark företagskultur som bygger på tydliga värderingar (profesjonell, redelig, entusiastisk och grensesprengende) och tror på en hög grad av involvering med frihet under ansvar. Som Redovisningsekonom tillhör du Ekonomi och Finansavdelningen där cirka 15 personer arbetar.

Vi svarar gärna på dina frågor
I denna rekrytering samarbetar Veidekke Eiendom AB med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Filippa Wallin på telefon 0707-63 44 89 eller filippa.wallin@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisning, Redovisningsekonom, Bolagsekonom, Ekonomi, Bokslut, Fastighet, Fastigheter, Jobb, Rekrytering, Talents of Sweden
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
12 jan 2020
Ort
Solna
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga