Försvarsmakten · Publicerad 11 feb

F7söker en medarbetare till befattningen verksamhetssäkerhetsbefäl och som vill jobba med och driva flottiljens verksamhetssäkerhet inom främst marksäkerhetsområdet. Som verksamhetssäkerhetsbefäl är du placerad på A3-funktionen som ingår i flottiljstaben. A3 består av 12 medarbetare som stödjer stabschef och C F 7 med ledning av planerad verksamhet och uppkomna händelser främst inom innevarande verksamhetsår. A3 är en resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens genomförandeorganisation.
Andra uppgifter inom A3 är handläggning inom områden som försvarsplanering, beredskap, insatser och stöd till samhället. Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 80 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.

Arbetsuppgifter:
Huvudsaklig arbetsuppgift är att vara flottiljens verksamhetssäkerhetsbefäl inom mark- och sjösäkerhetsområdet. Detta innebär att du inom området verksamhetssäkerhet
(arbetsmiljö, trafiksäkerhet, elsäkerhet, brandsäkerhet, miljö, transport av farligt gods, sjösäkerhet och BVKF/IFTEX) är ansvarig direkt under förbandschefen för att leda det lokala verksamhetssäkerhetsarbetet. Du är sammanhållande för befattningshavare i förbandets verksamhetssäkerhetsorganisation. Din uppgift är att jobba förebyggande inom området och analysera olycksrisker bl.a. inför och under övning och insatser. Arbetet innebär också utredning av tillbud/olyckor kopplat till verksamhetssäkerhet samt att genomföra uppföljning och revision inom egen organisationsenhet. En av dina arbetsuppgifter är att företräda flottiljen i HKV Säkerhetsinspektion verksamhetsäkerhetsmöten inom marksäkerhet och sjösäkerhet. Du ska också vara behjälplig inom andra förekommande uppgifter inom A3-funktionen och flottiljstaben där befattningen ingår. Som verksamhetssäkerhetsbefäl är du direkt föredragande för C F7 i verksamhetssäkerhetsfrågor.

Kvalifikationer:
  • Anställ eller tidigare anställd officer, kontinuerligt tjänstgörande i Försvarsmakten.
  • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem.
  • God förmåga samordna och projektleda.
  • Du har en god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska och gärna även på engelska.
  • B-körkort
Meriterande:
  • Tidigare stabserfarenhet.
  • Erfarenhet av/utbildning i olycksutredning.
  • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetssäkerhetsarbete.
Personliga egenskaper:
Som medarbetare krävs att du ser samband och kan uppfatta orsaker som påverkar verksamheten. Du har ett gott ordningssinne, du har förmåga att arbeta självständigt såväl som i arbetsgrupp eller ledningslag. Som person har du hög integritet, god social förmåga och en känsla för vad som är viktigt. Du gillar utmaningar, brinner för din uppgift, har god samarbetsförmåga och är noggrann. Du tycker om att ta ansvar, är tydlig och orädd. Ditt arbetssätt vittnar om god planeringsförmåga och framsynthet. Du är kommunikativ och yhörd då du företräder F 7 mot både interna och externa aktörer. Vi urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Anställning: Militär befattning (OR8)
Tillsvidare, heltid
Tillträde: Snarast möjligt eller efter överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs
Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation.

Upplysning om tjänsten lämnas av:
Chefen för A3, Henrik Alm, tfn 0510-47 77 27 alt. 070-886 98 3
Förbandsförvaltare/ tf. verksamhetsbefäl, Niklas Pettersson, tfn 0510-47 86 00 alt. tfn 070-882 45 63

Fackliga representante
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 40
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-10. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars
Ort
Sotenäs
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga