AkzoNobel AB · Publicerad 11 sept

Responsibility

AkzoNobel Ethylene and Sulfur Derivatives och Surface Chemistry på site Stenungsund utvecklar, producerar och levererar viktiga specialkemikalier med ledande marknadspositioner och globala varumärken. Vi ser till att industrier över hela världen kan producera med kvalitativa ingredienser, kemiska intermediärer och prestandakemikalier, såsom etylenaminer, tensider och andra ytaktiva ämnen. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknik som ofta används av kunder i en mängd olika industriella applikationer. Vi är ca 430 anställda i Stenungsund varav ca 230 på produktionssiten + 50 ca konsulter

Site Stenungsund är en multisite på en tillväxtresa som nu satsar inom projekt och underhåll. Som en del i vår underhållsstrategi tar vi nu över större delen av underhållstjänsterna i egen regi och vår underhållsavdelning växer till över 55 personer. Vi kommer också att genomföra stora investeringar på siten de kommande åren och stärker därmed även upp vår projektorganisation.

Vi söker dig med underhålls-, teknik- och projektkompetens som vill vara med och utveckla site Stenungsund framåt. Vi erbjuder givande och utmanande arbetsuppgifter i en stimulerande miljö med framtidsanda. AkzoNobel Specialty Chemicals arbetar med ALPS (AkzoNobel Leading Performance Systems), vilket säkerställer standardiserade processer över hela världen och en kontinuerlig förbättringskultur.

Arbetsledare Mek och svetsavdelning

Vill du leda en grupp och även operativt ha huvudansvar för vår mek och svetsavdelning? Vill du vara en förebild i vårt säkerhets- och förbättringsarbete? Vi söker nu en arbetsledare för vår mek och svetsavdeldning. Teamet är delvis under uppbyggnad där du är en viktig del i att forma uppdraget och fortsätta utveckla och forma arbetsprocesserna.

Om tjänsten

Syftet med befattningen är leda arbetsgruppen och avdelningen. Som arbetsledare skall du planera och samordna alla avdelningens arbete i pågående underhåll och projekt så att de kan utföras på bästa möjliga sätt avseende HSE, kvalitet och effektivitet. Du har budget- och personalansvar för avdelningen.
 • Arbeta fram och löpande förbättra säkra, visuella och effektiva arbetsprocesser för dina medarbetare.
 • Arbeta för att verksamheten bedrivs mot fastställda mål.
 • Kommunicera mål, göra delmål och handlingsplaner tillsammans med egen personal och följa upp mål med personal.
 • Coacha och utveckla personalen, se till att avdelningen leverera resultat och stödja överenskomna utvecklingsbehov hos personalen.
 • Ansvara för att i god tid upprätta underhållsplaner utifrån de lagda planerna, aktivitetslistor som förankras med berörda funktioner.
 • Planera, leda och samordna underhållsarbetet mellan olika yrkesgrupper.
 • Samordning av stoppjobb och andra jobb med driften, gatekeeper, planerare/beredare på underhåll.
 • Verka för att leverantörer arbetar på ett säkert och riskmedvetet sätt där säkerhet är högt upp på AkzoNobels agenda.
 • Genomföra riskanalyser, för att förebygga farliga händelser, i samband med genomförande av tillverkning och underhåll.
 • Aktivt delta i och driva säkerhetsarbetet inom siten.
 • Aktivt delta i och driva förbättringsarbete inom underhåll och internt på siten
 • Vara med och utveckla standardiserade arbetsprocesser inom Underhåll
Vem är du?

Du har en gedigen bakgrund inom underhåll samt erfarenhet av säkerhetsarbete. Du har en teknisk utbildning och bred kompetens med profilering inom mek och svets.
Personlig lämplighet är mycket viktigt i denna tjänst då det ställer mycket höga krav på förmåga att planera, koordinera och kommunicera för att nå resultat. Naturligtvis är du en stark ledare som uppskattar kraften i lagarbete samt individuella prestationer. Du är säker på din egen kompetens och har en stark drivkraft att leverera resultat med en hög kvalitet samtidigt som säkerheten upprätthålls. Du har god kommunikationsförmåga och förmåga att tydligt ange riktningen samt skapa vinnande lag och bygga ditt eget nätverk. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Stämmer detta in på dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en global miljö med stora utvecklingsmöjligheter. Du arbetar med utmanande arbetsuppgifter i en prestigelös kultur med högt engagemang.

Genom att arbeta hos AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår vision - att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Stenungsund. Ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.SE@akzonobel.com

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Maintenance manager Kjell Siggelin tel 073-3855049 eller HR Johan Börjesson 070-7343438.

För information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Hugo Jobring, Talent Resourcing Partner, +36709577361

För fackliga frågor, vänligen kontakta:

Sveriges Ingenjörer, Anna-Lena Palm +46 303 851 13

Unionen, Magnus Svensson +46 303 858 38

Om du har generella frågor kring din ansökan eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruting.SE@akzonobel.com
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AkzoNobel creates everyday essentials to make people's lives more liveable and inspiring. As a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, we supply essential ingredients, essential protection and essential color to industries and consumers worldwide. Backed by a pioneering heritage, our innovative products and sustainable technologies are designed to meet the growing demands of our fast-changing planet, while making life easier. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, we have approximately 45,000 people in around 80 countries, while our portfolio includes well-known brands such as Dulux, Sikkens, International, Interpon and Eka. Consistently ranked as a leader in sustainability, we are dedicated to energizing cities and communities while creating a protected, colorful world where life is improved by what we do.
+ Läs mer om företaget