Össur Nordic AB · Publicerad 19 aug 2020

Financial Controller till Össur – Ett innovativt och växande bolag som hjälper människor till ett rörligare liv!

Össur utvecklar, producerar och säljer ortopedtekniska lösningar. Huvudkontoret är på Island och företaget har totalt cirka 4000 anställda och dotterbolag i 20 länder världen över. Össur etablerades 1971 och har varit börsnoterat sedan 1999. Tillväxten har både varit genom förvärv av andra bolag samt organisk tillväxt. Den organiska tillväxten drivs av stor satsning på forskning och utveckling, och företaget fortsätter lansera nya produkter och lösningar som hjälper människor till bättre liv. Össur är en värderingsstyrd organisation och står för Life without Limitations, ett liv utan begränsningar. Våra värdeord är Ärlighet, Sparsamhet och Mod.

Vi söker just nu en Financial Controller till Össur Scandinavia som i dagsläget består av fem affärsenheter. Vi är verksamma i alla nordiska länder och regionen omsätter över 800 miljoner kr per år och växer både organiskt samt genom förvärv av andra bolag. Du kommer att tillhöra avdelningen Finance Scandinavia som i dagsläget består av 13 medarbetare. Tjänsten är baserad på vårt nya moderna kontor i Kista norr om Stockholm och du kommer att rapportera till Finance Control Managern för Skandinavien.

Dina arbetsuppgifter
Som Financial Controller kommer du att ansvara för att redovisning och rapportering blir korrekt enligt IFRS regelverk. Du samarbetar tätt ihop med bland annat Shared Service Center som sköter den löpande bokföringen. Össur Scandinavia är mitt inne i en spännande tillväxtfas. Rutiner och processer finns på plats men en viktig del i din roll kommer även bli att effektivisera, förbättra och följa upp rutiner och processer inom finansområdet. I dina arbetsuppgifter ingår även:
  • Månads- och årsbokslut
  • Säkerställa att både IFRS och global redovisningsstandard följs
  • Ansvara för korrekt rapportering av skatt och moms
  • Avvikelseanalyser
  • Ansvar för kontakt med revisorer
  • Avstämningar och periodiseringar
  • Initiera och leda effektiviseringsprojekt inom Finance Control
Vem vi söker
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande utbildning med fokus på redovisning och finans. Du har några års erfarenhet av liknande arbesuppgifter, har goda redovisningskunskaper och erfarenhet av IFRS. Du är dessutom en avancerad användare av Excel. Du behärskar svenska flytande i tal och skrift samt har mycket goda kunskaper i engelska. Det är meriterande ifall du har språkkunskaper i andra nordiska språk och/eller har erfarenhet av Navision.

Som person ser vi gärna att du är kommunikativ, analytisk, noggrann och resultatorienterad. Du har en målinriktad och optimistisk inställning till ditt arbete; är motiverad och ambitiös. Du är duktig på att samarbeta men också att arbeta självständigt med att lösa uppgifter och problem. För att trivas hos Össur är det viktigt att du är serviceminded, kundorienterad, flexibel och tycker det är kul att arbeta i en föränderlig miljö/organisation.

Vi erbjuder
Som Financial Controller på Össur Scandinavia erbjuds du en unik möjlighet att gå med i ett dedikerat team på ett företag som är positionerat för fortsatt tillväxt; en viktig och utmanande roll där du även kommer att få möjlighet att forma jobbet till dina styrkor. Du kommer att arbeta i en flexibel och internationell organisation tillsammans med engagerade kollegor som alla arbetar mot samma mål – att hjälpa människor till ett rörligare liv.

Anställningen
Heltid, tillsvidare, start omgående eller enligt överenskommesle. Resor i tjänsten kan förekomma.

Ansökan
Du ansöker via vår hemsida, vänligen klicka på "ansök" och följ instruktionerna.

Sista ansökningsdatum är 2020-09-30. Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt, urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 sept 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler jobb från Össur Nordic AB tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga