Össur · Publicerad 31 okt 2019

Financial Controller till innovativt bolag med fokus på livskvalitet!

För oss på Össur är "Life Without Limitations" mer än en slogan. Det har varit vårt motto och ledord i mer än 40 år. Vi söker just nu en Financial Controller till Össur i Skandinavien, en värderingsstyrd organisation med fokus på innovation och kvalitet. Össur i Skandinavien består nu av fem affärsenheter, och är verksamt i alla nordiska länder samt Baltikum. Företaget omsätter över 600 miljoner kr per år i Sverige och växer både organiskt samt genom förvärv av andra bolag. Du kommer att ha ansvaret för redovisningen med månads- och årsbokslut och har mycket kontakt med vårt Shared Service Center som sköter den löpande redovisningen. Du kommer att tillhöra avdelningen Finance Scandinavia som i dagsläget består av cirka 13 personer.

Tjänsten är baserad på kontoret i Kista norr om Stockholm och du kommer att rapportera till Finance Director för Skandinavien. Resor i tjänsten kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter:
Som Financial Controller kommer du att ansvara för att redovisning och rapportering blir korrekt enligt
IFRS regelverk. Du samarbetar tätt ihop med Shared Service Center som sköter den löpande bokföringen.
  • Månads- och årsbokslut
  • Säkerställa att både IFRS och globala redovisningsstandard följs
  • Ansvara för korrekt rapportering av skatt och moms
  • Avvikelseanalyser
  • Ansvar för kontakt med revisorer
  • Delta i att aktivt effektivisera och följa upp rutiner och processer
  • Avstämningar och periodiseringar
  • Likviditetsplanering
Din Bakgrund:
Vi söker dig som har en akademisk examen i ekonomi eller motsvarande utbildning med fokus på redovisning och finans. Du har minst 5 års erfarenhet från en liknande roll, bra redovisningskunskaper, och erfarenhet av IFRS. Du arbetar obehindrat på engelska och är en avancerad användare av Excel. Det är meriterande om du har arbetat i producerande bolag och har tidigare erfarenhet av Navision.

Din Profil:
Som person ser vi gärna att du är ansvarstagande, analytisk, noggrann ochresultatorienterad. Du har en målinriktad och optimistisk inställning till ditt arbete; är motiverad och ambitiös. Du är duktig på att samarbeta men också att självständigt med att lösa uppgifter och problem. För att trivas hos Össur är det viktigt att du är serviceminded, kundorienterad, flexibel och tycker det är kul att arbeta i en föränderlig miljö/organisation. Du behöver ha mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska.
Som Financial Controller på Össur erbjuds du bland annat en unik möjlighet att gå med i ett dedikerat team på ett företag som är positionerat för fortsatt tillväxt; en viktig och utmanande roll där du även kommer att få möjlighet att forma jobbet till dina styrkor.

Välkommen med din ansökan till: recruitment@ossur.com
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Össur utvecklar, producerar och säljer ortopedtekniska lösningar. Huvudkontoret är på Island men företaget har över 3300 anställda och dotterbolag i 20 länder världen över.

Företaget etablerades året 1971, och har varit börsnoterat sedan 1999. Tillväxten har både varit genom förvärv av andra bolag samt organisk tillväxt. Den organiska tillväxten drivs av stor satsning på forskning och utveckling, och företaget fortsätter lansera nya produkter och lösningar som hjälper människor till bättre liv. Össurs värdeord är Ärlighet, Sparsamhet och Mod.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Össur tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga