Östersjöstiftelsen · Publicerad 30 okt 2019

Östersjöstiftelsen söker en projektledare till kansliet som vill vara med och bidra till att utveckla Östersjöstiftelsens verksamhet. Har du avlagt en masterexamen inom samhällsvetenskap och/eller humaniora och har ett stort intresse för forskningsfinansiering kan detta vara en intressant möjlighet för dig.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Östersjöstiftelsens kärnverksamhet är forskningsstöd. I dagsläget innebär det dels fritt stöd till forskningsprojekt efter årlig utlysning, dels ett antal större stödformer riktade direkt till Södertörns högskola. Som projektledare kommer du att ha en bred roll med bland annat administrativt ansvar för egna delar i beredningen av ansökningar om forskningsanslag, men du kommer också att arbeta i nära samarbete med forskningsdirektör, koordinator och forskningsdelegation.
Däri ingår även uppföljning och analys av forskningsprojekt och stöd samt viss omvärldsbevakning, I arbetet ingår även att medverka i Östersjöstiftelsens utvecklingsarbete, som till exempel utveckling av stiftelsens ansökningssystem och hemsida.
Som projektledare vid Östersjöstiftelsen får du rika tillfällen till stimulerande kontakter med såväl svensk som internationell forskning och andra forskningsfinansiärer och relevanta organisationer. Då kansliet är litet är arbetsuppgifterna mycket varierande.

Vem är du?

För tjänsten krävs akademisk examen på masternivå. Det är meriterande med yrkeserfarenhet av forskningsadministrativt arbeta från exempelvis myndigheter, stiftelser, universitet och högskolor eller annan relevant organisation. I din ansökan behöver du visa att du har erfarenhet av handläggning och administration samt erfarenhet av projektledning från organisation eller myndighet.

Arbetet förutsätter att du är initiativtagande, noggrann och tar stort ansvar för att arbetsuppgifter blir korrekt utförda. Vi tror att det är viktigt att du är prestigelös och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp då vi är ett litet kansli. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska och engelska. Vi utgår ifrån att du har erfarenhet av IT-system i olika former och är intresserad av att, som användare, delta i utvecklingsarbete på detta område. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Östersjöstiftelsen har kollektivavtal och tillämpar individuell lönesättning. Alla sökande som motsvarar ovanstående krav välkomnas oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Om verksamheten

Östersjöstiftelsen är en fristående stiftelse med uppgift att stödja forskning, forskarutbildning och akademisk infrastruktur med anknytning till Östersjöregionen och Östeuropa vid Södertörns högskola. Stiftelsen delar varje år ut 180 miljoner kronor.
Verksamheten är indelad i två verksamhetsgrenar, forskningsstöd och kapitalförvaltning. Stiftelsen leds av styrelsen och den dagliga verksamheten handhas av ett kansli. Till stiftelsen är kopplad två delegationer, forskningsdelegationen och placeringsdelegationen, bestående av utomstående expertis. Stiftelsen samarbetar främst med andra forskningsfinansiärer, såväl privata som statliga, men också med andra organisationer och har regelbundna möten med företrädare för Södertörns högskola. Stiftelsens kansli är förlagt till nya lokaler i Flemingsberg.
Östersjöstiftelsen befinner sig i ett utvecklingsskede med en egeninitierad strategisk översyn av forskningsstödet och av den forskningsstödjande verksamheten i stort.

Vill du veta mer, vänligen besök www.ostersjostiftelsen.se.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 nov 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare

Inga fler liknande jobb tillgängliga