A-Train · Publicerad 29 okt 2019

Arlanda Express söker en engagerad Fordonschef

Vill du följa med på en spännande transformationsresa där vi ska nå helt nya positioner och hjälpa kunderna att starta och sluta sin dag på topp? Målet är att bli det mest innovativa företaget inom resebranschen med kunden i centrum!
Som Fordonschef hos Arlanda Express är du en viktig del i verksamheten eftersom du ansvarar för underhåll, utveckling och förnyelse av våra tåg. I vår förändringsresa har du en självklar roll eftersom tågen är en central del i vår verksamhet. Vår verksamhet drivs helt och hållet på marknadsmässig grund och vi har stort fokus på miljö och mångfald. Arlanda Express är ett av de snabbaste transportalternativen mellan Stockholm och Arlanda och vår service och design är prisbelönt. Välkommen med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

"En resa ska vara något mer än bara det funktionella. Reseupplevelsen ska innehålla såväl hjärta som hjärna samt vara en upplevelse i sig som skapar mervärde för Arlanda Express kunder. Därför är den rollen så viktig" säger Martin Byström, Teknisk Chef på Arlanda Express.

Vi välkomnar dig till ett företag som präglas av öppenhet, tolerans och förtroende för medarbetarna. Hos oss blir du en del av ett modernt företag med fordonsteknik i framkant och som värnar om kvalitet, människor och miljö. Våra medarbetare är vår främsta resurs och tillsammans ska vi ge våra kunder den bästa service, resekomfort och omtanke. Vi erbjuder dig en roll med stort ansvar och variation i arbetsinnehållet samt goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Med din tidigare erfarenhet av upphandling och stora projekt kommer du att ha en ledande roll när vi snart påbörjar arbetet att anskaffa helt nya tåg.

Dina framtida arbetsuppgifter

Rollen som Fordonschef erbjuder ett omväxlande och spännande arbete inom alla teknikområden som berör våra järnvägsfordon vars funktion och tillförlitlighet vi ständigt förbättrar. Tjänsten innebär också projektledning inom det fordonstekniska området. Arbetet förutsätter nära samarbete med kollegor och externa parter vilket ger jobbet ett rikt socialt innehåll.

Ditt ansvar omfattar:
  • Arbetsmiljö- och säkerhetsansvar
  • Ansvar för underhållsplaner, konfiguration samt ändringshantering
  • Analys och ansvar för tekniska utredningar
  • Innovations- och förbättringsarbete
  • Ansvar för kostnads- och investeringsbudget
  • Ansvar för uppföljning av ingångna avtal med underentreprenörer
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Vi är en idérik och handlingskraftig organisation där många ändringar görs för att förbättra reseupplevelsen och jobbet erbjuder därmed stor omväxling, roliga arbetsuppgifter och många kontaktytor både inom och utom företaget.

Du blir en del i ett erfaret och engagerat team. Din arbetsplats finns i centrala Stockholm nära Arlanda Express. För att trivas i rollen behöver du vara nyfiken, strukturerad och trygg. Du har strategisk höjd i ditt ledarskap samtidigt som du har förståelse för det operativa arbetet, vilket gör att du är ett bra stöd för dina kollegor. Säkerhet är ett centralt begrepp i vår verksamhet och du ansvarar för att vi följer lagar och regler som gäller våra järnvägsfordon. Självledarskap ser du som en självklarhet och är det som gör att du kan växla mellan självständigt arbete och samarbete med såväl interna som externa kontakter.

VEM ÄR DU?

Arlanda Express vill vidare bygga på sitt starka varumärke med fokus på kvalitet och våra resenärer och söker dig som har ett stort intresse för teknik, ekonomisk förståelse och intresse för att leda och utveckla människor. Vi söker dig som har civilingenjörsexamen eller högskoleingenjörsutbildning inom maskin, farkostteknik eller motsvarande. Vi tror att du har arbetslivserfarenhet från relevant verksamhetsområde samt god teknisk förståelse.

Vi söker dig som är affärsorienterad, initiativrik och drivs av förändring. Du är pragmatisk och lösningsorienterad. Du delar med dig av dina tidigare arbetslivserfarenheter och är duktig på att kommunicera och trivs i samarbete med andra. Du har god förmåga att snabbt sätta dig in i komplexa frågor samt identifiera förbättringsområden och agera på eget initiativ. Som person är du ansvarsfull, handlingskraftig och uppnår resultat med hög kvalitet. Då rollen innebär ett nära samarbete med underentreprenörer ser vi att du är affärsmässig och har en god social förmåga.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga