AF Gruppen Sverige AB · Publicerad 14 sept

Om rollen
I rollen som Ekonomiansvarig kommer du ansvara för hela det ekonomiska arbetet i ett av dotterbolagen, samt se till så att rapportering till moderbolaget fungerar. Du kommer sitta med i ledningsgrupp, rapportera och agera samarbetspartner till Vd:n samt ha en central roll för bolagets utveckling. Detta är ett långsiktigt uppdrag där du initialt är konsult via oss på EQonomy/ Wise Professionals, efter provanställningen finns möjlighet att bli överrekryterad. I Rollen kommer du stötta och styra projekt och övriga verksamheten i det ekonomiska arbetet. I rollen kommer du även:
  • Ansvara för bolagets redovisning dvs. årsredovisning, deklaration och annan extern rapportering.
  • Ansvara för bolagets interna rapportering enligt IFRS till moderbolaget.
  • Stötta projektcheferna med ekonomisk expertkunskap och på så sätt säkerställa att det ekonomiska arbetet håller hög kvalitet.
  • Ansvara för att ta fram ekonomiska sammanställningar, månatligen och kvartalsvis, för bolaget samt se till att dessa håller hög kvalitet.
  • Analys av det ekonomiska läget på bolagsnivå, ta fram ev. ytterligare nyckeltal utöver de ekonomiska såsom hälsa, miljö, personal.
  • Arbeta med prognos, status och riskanalys för projekten tillsammans med projektchefer.
  • Projektuppföljningar månatligen.
  • Driva utvecklingsprojekt.
Vem söker vi
För att lyckas i rollen som Ekonomiansvarig ser vi att du har erfarenhet från en liknande roll i ett mindre/ medelstort bolag där du gediget arbetat med redovisning, rapportering och controlling. Du är van att arbeta verksamhetsnära och trivs med arbetsuppgifter som varierar i karaktär och omfattning. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från branschen samt om du arbetat i projekt tidigare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är driven och gillar förändring. Du är följsam i ditt arbetssätt samtidigt som du arbetar strukturerat i det vardagliga för att kunna leverera med hög kvalité. Du ser värdet i att ge god service åt dina medarbetare och stötta dem med det ekonomiska för att ni gemensamt ska nå så goda resultat som möjligt.

När du blir en av oss
Som konsult hos EQonomy/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal - inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos EQonomy/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Om du vill veta mer
Har du frågor om rollen kontakta Talent Acquisition Specialist Ellen Andersen (ellen.andersen@eqonomy.se) eller konsultchef Maria Hansson (Maria.hansson@eqonomy.se).

För att söka rollen klicka på ”sök rollen”, samt bifoga CV. Notera att personligt brev inte är obligatoriskt i denna ansökningsprocess. I konsultvärlden går saker ofta snabbt så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med din ansökan, varmt välkommen att söka!

Vi ser fram emot att höra från dig!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi