AFA Försäkring · Publicerad 20 sept

Avdelning Ekonomi inom AFA Försäkring har 16 anställda och består av grupperna Redovisning, Controller och Ekonomiadministration.

Tjänsten som IT-Ekonom är en nyinrättad tjänst som kommer att ingå i redovisningsgruppen som består av tre medarbetare (inklusive IT-ekonomen). Gruppen arbetar med bolags- och koncernredovisning, period- och årsbokslut, bolagsskatter, Solvens II- och annan myndighetsrapportering.

I takt med den fortsatta utvecklingen av Solvens II -regelverket och utvecklingen av IFRS-redovisningen så väntas nya utmaningar. Som IT-ekonom kommer du att vara delaktig i olika projekt som rör system inom Ekonomiavdelningen samt i olika utvecklingsprojekt för att förbättra och effektivisera arbetet på Ekonomiavdelningen. Eftersom tjänsten är nyinrättad så kan tjänsten komma att utvecklas och du ges möjlighet att påverka dess utformning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Utveckla Ekonomimodellen efter de behov som uppstår i form av nya och förändrade externa rapporteringskrav med fokus på Solvens II
  • Parametersätta och konfigurera system inom Ekonomiavdelningen
  • Hantering och ansvar för integrationer mellan ekonomisystem
  • Vara en länk mellan ekonomiavdelningen och IT
  • Att vara kravställare mot IT
  • Att utföra testarbeten i ekonomisystemen
AFA Försäkring sitter i moderna lokaler i centrala Stockholm och erbjuder bra friskvårdsmöjligheter.

Din bakgrund
Du har högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning IT alternativt så är du utbildad systemvetare med ekonomi inriktning. Du har minst 3 års erfarenhet eller mer av redovisning samt har ett intresse- och erfarenhet av system- och processutveckling. Eftersom rollen ligger i gränslandet mellan systemvetenskap och ekonomi så ser vi att du har en förståelse av och är intresserad av båda områdena. Det är meriterande om du har arbetat med redovisning inom bank- eller försäkringsbranschen och har kunskaper om Solvens II . Vidare så är det även meriterande om du har erfarenhet av kravställning mot IT samt har kunskaper i SAS.

Som person är du initiativtagande och innovativ och kommer gärna med nya förbättringsförslag för att effektivisera och förbättra arbetet på ekonomiavdelningen. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Eftersom du kommer att arbeta med ekonomisk information där det är viktigt att uppgifter förs in rätt så ställs höga krav på noggrannhet och struktur i ditt arbete.

Fackliga representanter är:
Marianne Cederquist, FTF -Facket för Försäkring och Finans, 08-696 45 28, marianne.cederquist@afaforsakring.seFredrik Boegård, Akademikerföreningen 08-696 47 48, fredrik.boegard@afaforsakring.seAnsökan

Urvals- och intervjuarbetet kommer att påbörjas under vecka 33. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat 070-4715908. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga