AMF · Publicerad 18 apr

Redovisningsgruppen inom Ekonomiavdelningen söker en redovisningsekonom med ansvar för koncernredovisningen.

Beskrivning av tjänsten

Som ansvarig för redovisningen av koncernen inom AMF upprättar du konsolidering av moderbolaget, AMF Fonder samt underkoncernen AMF Fastigheter. Du ansvarar även för att upprätta och kommunicera instruktioner till AMFs delägda bolag samt hantering av inrapportering från dessa. I rollen ingår även att koordinera koncernens hållbarhetsredovisning enligt GRI samt vara mottagare av inrapporterad hållbarhetsdata till årsredovisningen. Du är delaktig i produktion av årsredovisning och delårsrapport både när det gäller finansiell rapportering och hållbarhetsredovisning. Du kommer att arbeta nära redovisningsansvarig för moderbolaget med bland annat myndighetsrapportering.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning inom ekonomi och cirka 3-4 års erfarenhet av koncernredovisning. Vidare har du erfarenhet som redovisningsekonom och arbetat med bokslut och framtagande av årsredovisning.

Egenskaper

Du är engagerad och positiv till att lära dig nya saker. Du har förmåga att utföra arbetsuppgifter på ett självständigt sätt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du gillar att samarbeta med dina kollegor och vill bidra till gruppens gemensamma mål. Du är strukturerad och har ett intresse för hållbarhetsfrågor.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 maj
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Rekryteringen hanteras av
Poolia