AMF · Publicerad 21 mars

I och med kommande nya regelverk behöver Redovisningsgruppen förstärkas med en redovisningsekonom som kommer att arbeta som redovisningspecialist. Den nya rörelseregleringen för tjänstepensionsföretag kommer att medföra förändrad myndighetsrapportering och inom redovisningsområdet är den nya internationella redovisningsstandarden IFRS 17 Försäkringsavtal ett område vars påverkan behöver analyseras och i tillämpliga fall implementeras.

I rollen ingår att driva och implementera dessa nya regelverk vad gäller redovisning och rapportering. Tjänsten kommer även innefatta att kvalitetssäkra nuvarande löpande finansiella rapportering och myndighetsrapportering samt vara stöd åt redovisningsansvariga för moderbolaget, koncernen respektive fondbolaget i utredningsfrågor. Tjänsten kommer även att innefatta nära dialog med övriga avdelningar inom AMF såsom kapitalförvaltningen, aktuarieavdelningen, försäkring, fastighetsbolaget samt fondbolaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Analysera effekter av de nya regelverken och driva internt förändringsarbete inklusive implementation
  • I övrigt följa och analysera nya regelverk inom finansiell rapportering som kan få påverkan på AMF
  • Försäkringsredovisning och kravställning i försystemet Inca
  • Vara delaktig i kvalitetssäkring i övrig finansiell rapportering
  • Stötta verksamheten samt övriga i gruppen i redovisningsfrågor
Kvalifikationer/Egenskaper:
  • Akademisk utbildning inom ekonomi
  • Flera års erfarenhet av finansiell rapportering inom livförsäkring
  • Erfarenhet från tjänstepensionsbranschen
  • Erfarenhet från att driva projekt och samverka med andra avdelningar
Vi söker dig som har förmågan att självständigt driva förändringsarbete och samtidigt fungera väl i en grupp. Du är prestigelös, flexibel och positiv som person. Du behöver både vara detaljorienterad och analytisk för att kunna utvärdera tillämpning av olika regelverk men också ha förmåga att se helheten. Du är engagerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

AMF

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och har idag omkring 250 medarbetare. Med nästan fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på över 500 miljarder kronor har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vi på AMF drivs av ett engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord Enkel, Trygg och Mänsklig.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Rekryteringen hanteras av
Poolia