AMF · Publicerad 26 juni

Vill du vara med och driva och implementera nya regelverk? Är du en person som är analytisk och gillar förändringsarbete? I och med kommande nya regelverk där den nya rörelseregleringen för tjänstepensionföretag kommer att medföra förändrad myndighetsrapportering behöver Redovisningsgruppen på AMF förstärkas med en redovisningsekonom som kommer att arbeta som redovisningspecialist. Inom redovisningsområdet är den nya internationella redovisningsstandarden IFRS 17 Försäkringsavtal ett område vars påverkan behöver analyseras och i tillämpliga fall implementeras. Vill du vara med på den här resan? Då är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
  • Driva, implementera och analysera effekter av de nya regelverken och driva internt förändringsarbete.
  • I övrigt följa och analysera nya regelverk inom finansiell rapportering som kan få påverkan på AMF.
  • Försäkringsredovisning och kravställning i försystemet Inca.
  • Vara delaktig i kvalitetssäkring i övrig finansiell rapportering.
  • Vara stöd åt redovisningsansvariga för moderbolaget, koncernen respektive fondbolaget i utredningsfrågor. Du kommer att stötta verksamheten samt övriga i gruppen i redovisningsfrågor.
Tjänsten kommer även att innefatta nära dialog med övriga avdelningar inom AMF såsom kapitalförvaltningen, aktuarieavdelningen, försäkring, fastighetsbolaget samt fondbolaget.

Kvalifikationer/Egenskaper:
  • Akademisk utbildning inom ekonomi
  • Flera års erfarenhet av finansiell rapportering inom livförsäkring
  • Erfarenhet från att driva projekt och samverka med andra avdelningar
Vi söker dig som har förmågan att självständigt driva förändringsarbete och samtidigt fungera väl i en grupp. Du är prestigelös, flexibel och positiv som person. Du behöver både vara detaljorienterad och analytisk för att kunna utvärdera tillämpning av olika regelverk men också ha förmåga att se helheten. Du är engagerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter.

AMF

AMF ligger mitt i centrala Stockholm och har idag omkring 250 medarbetare. Med nästan fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på över 500 miljarder kronor har vi ett stort samhällsansvar och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden. Vi på AMF drivs av ett engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Vi lever enligt våra värdeord Enkel, Trygg och Mänsklig.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 aug
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga