Academic Work · Publicerad 20 jan 2021

Är du i början av i din karriär som drifttekniker och vill gå på djupet inom drift och säkerhet av IT-system? Vi söker nu dig som vill specialisera dig mer inom IT-säkerhet och letar efter en ny utmaning! Vi på Academic Work arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Information om uppdraget

Förvänta dig det oförväntade! Med denna inställning kommer du verkligen komma till din rätt hos vår kund och något av deras kundprojekt inom IT-säkerhet. Du har nu chansen att komma till ett företag där värdeordet tillsammans genomsyrar arbetet och där din egen tekniska och professionella utveckling kommer att vara högt prioriterad. Vår kund har många spännande och unika projekt pågående inom IT-säkerhet där du direkt kommer att komma ut i hetluften

Du kommer ansluta till något av dessa projekt, där du tillsammans med ungefär 10 kollegor kommer ansvara för driften av kunds IT-system. Första tiden kommer du få fokusera på din egen introduktion och att komma in i projektens olika tekniska egenheter och rutiner. Projekten är långsiktiga och du kommer ha gott om utrymme att vara med och följa hur processförbättringar du själv är med och föreslår, också får effekt. Med tiden kommer du lära känna kunderna och dina teamkollegor väldigt väl.

Du erbjuds
 • Du kommer tillhöra något av vår kunds långsiktiga projekt där du från grunden kommer lära dig mer om IT-drift med fokus på IT-säkerhet och säkerhetsskydd, samt vara med och påverka hur driften arbetar.
 • Du kommer till vår kund som är ett globalt kunskapsbolag med ca 5000 kollegor runt om i världen bara inom Cybersecurity där du kommer få möjlighet att specialisera dig inom olika tekniska områden.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.
Arbetsuppgifter

I de projekt du kan tänkas gå in i, så kommer du få arbeta med allt ifrån hands-on arbete med den fysiska IT-miljön, till strategiska förbättringsprojekt som syftar till att effektivisera driften, öka säkerheten samt göra livet enklare för projektens användare.

Du kommer exempelvis att arbeta med att:
 • Ta emot eskalerade ärenden från supporten, som rör inom främst mjukvara, men även hårdvara.
 • Underhålla och övervaka nätverksinstallationer.
 • Installera och drifta servrar och applikationer. Genomföra uppdateringar och patchar.
 • Administrera klienter och övrig teknisk utrustning i projektet.
 • Proaktivt arbeta för att detektera sårbarheter.
 • Dokumentera ditt arbete samt utarbeta rutiner och mallar för centrala arbetsuppgifter i projektet.
Vi söker dig som

De senaste åren har slutfört en utbildning som högskoleingenjör eller annan teknisk utbildning med inriktning mot IT och gärna IT-drift eller IT-säkerhet. Du bör ha arbetat en tid inom området och ha byggt upp en förståelse för säker IT-drift.
 • Har tidigare arbetat i en virtualiserad Microsoft Server-miljö. Du bör ha arbetslivserfarenhet med mjukvara för detta, exempelvis VMWare, vSphere eller Horizon.
 • Tidigare har arbetat i en AD-miljö.
 • Har flytande kunskaper svenska och engelska då daglig kommunikation sker i båda språken.
 • Har svenskt medborgarskap.
Det är även meriterande om du har bredare kunskaper inom IT och har kommit i kontakt med Linuxmiljöer, nätverk, databaser eller programmering.

Som person är du:

För att komma till din rätt hos vår kund och den typ av projekt de arbetar med så behöver du vara strukturerad och ha en väl utarbetad approach till problemlösning. Din kommunikativa och sociala förmåga kommer vara avgörande för att komma in i projektet och att lära känna kunderna och deras unika behov. Du bör drivas av att arbeta i team och lösa uppgifter tillsammans.

Övrig information
 • Start: , 2021
 • Omfattning: Heltid och mycket goda chanser till överrekrytering.
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga