Academic Work · Publicerad 23 feb 2021

Om du fick möjlighet att lära dig kodning och dataanalys på endast 12 veckor, skulle du ta chansen? Telias fokus på Analytics och att bli mer datadrivna har aldrig varit större, vilket skapar nya spännande möjligheter som du kan bli en del utav! Följ med oss på AW Academy under 3 lärorika månader och utbilda dig till Data Engineer, efter examen väntar en roll som konsult hos Telia. Vi har startat rekryteringsprocessen för fyra juniora Data Engineers till Telia, är du en av dem? Gör våra tester nedan för att ta reda på det, du hittar dem i slutet av annonsen.

Information om uppdraget

Som Data Engineer på Telia tillhör du Analytics-teamet som är en enhet med en stark passion för data och har en viktig roll i Telias resa mot att bli alltmer datadrivna. Datainsamling är enkelt, utmaningen är att omvandla data till något värdefullt och det är här Data Engineering kommer in i bilden.
Din huvuduppgift kommer vara att göra data tillgängligt på Telias analytiska plattformar för att lösa organisationers behov. Telia, och teamets, mål är att skapa en analytisk och framtidsorienterad plattform med modern teknik som täcker företags växande behov av snabba och goda insikter. Telia arbetar för närvarande med flera olika tekniker, men större delen av infrastrukturen finns i Amazon Web Services och internt i Hadoop Cloudera. För att Telia ska lyckas med sitt uppdrag har de inlett ett samarbete med AW Academy där högt motiverade och engagerade konsulter kommer utbildas till juniora Data Engineers och som vill vara en del av deras resa framåt.

Utbildningen hos AW Academy har visat sig vara ett framgångsrikt koncept. Efter examen har du en fast anställning på Academic Work och kommer att arbeta på ett heltidsuppdrag hos Telia. Uppdraget är långsiktigt och det finns goda möjligheter att överrekryteras av Telia, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet. Hittills har vi examinerat över 1 700 konsulter vars resor vi är otroligt stolta över, vill du bli en av dem?

Information om utbildningen

Utbildningsmetodiken bygger på Accelerated Learning som är en snabb väg till en ny karriär för de som inte räds en spännande utmaning. Den baseras på aktuell hjärnforskning och fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo och ständig feedbackdialog.

Om Accelerated Learning

ROLLEN SOM DATA ENGINEER-KONSULT HOS TELIA

Efter utbildningen kommer du arbeta som Data Engineer-konsult genom Academic Work hos Telia. En vanlig dag börjar med ett stand-up möte med dina kollegor i teamet där ni tillsammans går igenom och prioriterar projekt och arbetsuppgifter. Ditt ansvar kommer vara att utforma, utveckla, testa och underhålla robusta, säkra och skalbara lösningar för lagring och bearbetning av data. Kort sagt är ansvaret att leverera lättillgänglig data med bra kvalitet som ger värde för affären. Teamet arbetar med agila metoder (SAFe) och du löser uppgifter både självständigt och i samarbete med dina mer seniora kollegor. Nivån och komplexiteten på uppgifterna beror på senioritet och ökar i takt med din erfarenhet.

Hos Telia möts du av ett kreativt, motiverande och informellt företag beläget i Solna, Mall of Scandinavia. På Telia respekteras och värdesätts mångfald hos människor, där alla har friheten att vara sig själva med lika möjligheter.

Vi söker dig som
 • Är över 18 år
 • Har mycket goda kunskaper i engelska, muntligt och skriftligt, samt goda kunskaper i svenska
 • Har klarat samtliga två inledande tester med fokus på förmågor
 • Har ett stort intresse för IT
För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Du är en person som vill tillgodogöra dig nya kunskap, som tar ansvar för ditt arbete från början till slut och är villig att göra det lilla extra för att gå i mål, samtidigt är du inte rädd för att utmana och diskutera för- och nackdelar med olika lösningar. Vidare är du en person som sprider bra energi omkring dig, du har lätt för att samarbeta med andra människor och har en god kommunikativ förmåga. De personliga egenskaper vi söker hos dig är:
 • Problemlösande
 • Stark samarbetsförmåga
 • Ansvarstagande
 • Flexibilitet
PRAKTISK INFORMATION
 • Utbildningsstart: 20/5
 • Examensdag: 27/8
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00
 • Utbildningsort: Med rådande situation är utbildningen remote
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Solna
Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpnade urval och processen består av två tester och två intervjuer. Du behöver klara samtliga tester för att kunna skicka in din ansökan. Öka därför dina chanser att få en plats genom att genomföra testerna så snart som möjligt!

Sök till AW Academy genom att klicka på Ansök här på annan site och klicka sedan på Utför testet överst på landningssidan.

Har du specifika frågor om AW Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.

Vad är aw academy?

Vi är övertygade om att tiden är inne för en ny typ av utbildning. Därför har vi startat AW Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. Vi förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

AW Academy är en del av Academic Work och vi bygger framtidens skola, idag!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Telia är ett av Nordens största telekomföretag. Som ett modernt teknikföretag är Telia navet i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt, året om. Varje dag möter Telias cirka 2300 begåvade kollegor tusentals kunder i världens mest anslutna länder. Tillsammans med partners skapar Telia framtiden för våra digitala medborgare och för världen närmare alla kunder.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga