Academic Work · Publicerad 5 feb 2021

StayLive är ett svenskt snabbväxande OTT-företag som jobbar med livestreaming och distribution. De driver streamingplattformar och jobbar främst med kunder inom sport och hjälper idrottsförbund och arrangörer med livesändningar av evenemang och matcher. StayLive växer så det knakar, och förutom inom idrott, växer de bland media samt innehåll utanför sporten. De söker nu en frontendutvecklare som vill vara med på deras tillväxtresa!

Information om uppdraget

I dagsläget arbetar strax under 20 personer på kontoret i Stockholm och stämningen är familjär och alla bidrar till en gemenskap som präglas av ödmjukhet och ett starkt engagemang. I dagsläget är det 6 andra utvecklare på företaget som själva har varit med och byggt StayLives plattform från grunden. De arbetar med den allra senaste tekniken inom webbutveckling och ser fram emot att få in en ny kollega i teamet!

Du erbjuds:
 • En öppen och varm arbetsmiljö med korta beslutsvägar och hjälpsamma och engagerade medarbetare
 • En flexibel arbetsplats där du kan arbeta från valfri ort remote eller på kontoret i Stockholm - du väljer vad som passar dig bäst!
 • StayLive har sedan starten 2013 etablerat sig som en stark aktör inom livestreaming av sport på den svenska marknaden och de har en spännande tillväxtplan och planerar att etablera sig på andra marknader i Europa
Arbetsuppgifter

Du kommer ingå i ett team med utvecklare som har olika kompetenser och erfarenheter. Du kommer utveckla plattformar och tjänster åt nuvarande och nya kunder. Utvecklingen innefattar också integrationer av egna API och tredjepartslösningar. I teamet kommer du fokusera på frontend, där majoriteten av utveckling sker i JavaScript och React.js. StayLive genomgår just nu en uppbyggnad av nya plattformar för deras kunder, där du kommer spela en viktig roll i framtagningen. Vi ser därför att du gillar att ta till dig nya tekniker och metoder, för att hela tiden ligga i framkant i dagens snabba utveckling.

Arbetet sker i nära samarbete med såväl kunder som kollegor. Då utvecklarteamet är relativt litet finns stora möjligheter att komma med förslag på egna idéer och verkligen se hur ditt arbete ger resultat. Det är också en öppen feedbackkultur vilket skapar förutsättningar för dig att hela tiden utvecklas och bli en ännu grymmare utvecklare!

Vi söker dig som
 • Cirka 3-5 års erfarenhet av frontendutveckling i JavaScript, gärna React.js
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Kunskaper inom Tailwind CSS, betalmotorn Stripe, Node.js, Express eller Styled Components är meriterande
I denna process kommer vi lägga störst vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten och StayLive.

Som person är du:
 • En lagspelare som är prestigelös och hjälper till högt som lågt
 • Flexibel och trivs i ett snabbfotat bolag i tillväxtfas
 • Tar ett stort eget ansvar och kommer gärna med förslag på nya sätt att utveckla funktioner och användarvänlighet
 • Intresserad av nya tekniker och gillar att utmana dig själv
Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, med sex månaders inledande provanställning
 • Placering: Linnégatan 44, eller remote på valfri ort
 • Arbetstider: Flexibla kontorstider
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos StayLive och deras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande vilket innebär att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
StayLive is a Swedish over the top (OTT) streaming media service who help sport federations and organizations to broadcast their content through StayLives digital platform. StayLive was founded in Sweden 2013 as a Young Enterprise company. Since then they have had a successful journey with growth and are today about 20 employees. Read more about your future Colleagues here. Some of the projects they work with are SSL (Floorball in Sweden), Elitserien (Bandy), Hockeyettan and Fanseat. Fanseat is a company who works with live streaming of football, basketball, ice hockey and ultimate leagues in France, Denmark, Lithuania and other European countries.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga