Academic Work · Publicerad 30 mars 2021

Motiveras du av att skapa nya relationer och hitta den bästa lösningen på kunders specifika behov? Roplan är en ledande global leverantör av mekaniska axeltätningar och söker dig som har några års erfarenhet av teknisk försäljning från tillverkningsindustrin. Som Key Account Manager (KAM) kommer du fokusera på att utveckla affärer med nya kunder och få möjligheten att vidareutveckla dina kunskaper inom försäljning och spännande teknik.

Information om uppdraget

Roplan är en global ledande leverantör av mekaniska axeltätningar för roterande maskiner. Förutom en välkänd aktör med gott renommé, är Roplan kända för deras specialisering inom kundanpassad design där de designar, utvecklar och tillverkar kundunika lösningar. Deras kunder befinner sig inom olika industrier och segment exempelvis Food & Beverage, Pharmaceuticals/Biotech, Marine, Chemical, Wastewater & Water treatment, Mining, Pulp & Paper, Construction, Power Generation and Refrigeration.

Roplan samarbetar idag med marknadsledande produktleverantörer i ovan nämnda segment världen över. För att uppnå företagets högt uppsatta tillväxtmål behöver deras säljavdelning nu stärkas upp med focus på att etablera och bygga starka relationer med potentiella nya kunder och söker därför en KAM new Customers.

Som KAM new Customers kommer du tillhöra det europeiska säljteamet som i dagsläget består av 7 medarbetare. Du kommer vara en viktig kugge i det strategiska arbetet för försäljningen mot den europeiska marknaden. Arbetet sker i nära samarbete med Regional Sales Manager EU, kollegorna i säljteamet och utvecklingsteamet för att tillsammans utveckla nya affärer och kundsamarbeten.

Du erbjuds:
 • En varierad roll fylld med spännande möten, miljöer och tekniska produkter - där Europa och till och med hela världen kan vara din arbetsplats
 • En mycket viktig roll i ett lite mindre företag där ditt arbete verkligen bidrar och möjligheten för egna initiativ och idéer välkomnas
 • Goda utvecklingsmöjligheter och möjligheten att vidareutvecklas inom såväl Roplan som inom IDEX-koncernen
Arbetsuppgifter

Som KAM new Customers kommer du att fokusera på att aktivt utveckla nya kunder och affärer i Europa. Du kommer ansvara för att driva hela försäljningsprocessen och underhålla etablerade kontakter.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra research på marknaden och identifiera samt utvärdera nya potentiella kunder (detta genom t.ex. nätverk, mässor/utställningar, branschorganisationer, kundlistor och webb/LinkedIn)
 • Genomföra möten med beslutsfattare och presentera Roplan
 • Rådgivning av kundanpassade lösningar, vilket kräver en god teknisk förståelse och intresse
 • Omvärldsbevakning och kontinuerligt hålla dig uppdaterad gällande trender, teknisk utveckling och övriga konkurrenter inom branschen
 • Övriga arbetsuppgifter inom säljavdelningen kan tillkomma
Tjänsten är placerad på Roplans huvudkontor i Stockholm (Årsta) eller på kontoret i Timrå. Placering till viss del på distans eller annan ort går att diskutera för rätt person. Resor upp mot 40%, främst inom Europa, ingår i tjänsten.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning som ingenjör, inom försäljning, marknadsföring eller liknande område
 • Har minst 3-4 års erfarenhet av en liknande roll inom teknisk försäljning, men gärna mer
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
Meriterande:
* Erfarenhet från OEM-branschen (Original Equipment Manufacturer) eller kundsidan med ett upparbetat nätverk

I den här processen kommer vi lägga störst vikt vid dina personliga egenskaper, ditt intresse för Roplan och din vilja att vidareutvecklas inom försäljning!

Som person är du:
 • Driven, nyfiken och hungrig på att identifiera och etablera nya kundrelationer
 • En person med hög social kompetens och har ett sinne för affärer
 • Strukturerad, självgående och målinriktad
 • Uthållig med ett problemlösande mindset
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: På huvudkontoret i Stockholm (Årsta) eller på kontoret i Timrå, placering till viss del på distans eller annan ort går att diskutera.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos Roplan och deras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Roplan är ett globalt företag med huvudkontor i Sverige, med dotterbolag i Kina, Storbritannien och USA. Roplan omsätter idag ca 30M Euro, har ca 140 medarbetare och är sedan 2019 en del av den amerikanska koncernen IDEX. IDEX består av ca 50 bolag världen över, omsätter 2,5B USD och har globalt ca 7000 medarbetare.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga