Academic Work · Publicerad 16 sept 2021

Vår kund är ett engineeringbolag som inriktar sig mot svensk processindustri. Bolaget erbjuder allt ifrån konsulttjänster till att leverera kompletta projekt till sina kunder. De har lång erfarenhet inom branschen; både av att leverera konsulttjänster, att driva helhetsprojekt och att företräda sina kunder i projekten. Företagets kärnkompetenser är projektledning, processdesign, konstruktion, automation, industriell IT samt kvalitetssäkring. Är du som person nyfiken och vill arbeta som konstruktör inom projekt för rörkonstruktion? Då är detta en perfekt chans för dig! Du erbjuds en stimulerande arbetsmiljö i en grupp med mycket kompetens inom området och många att ta lärdom av.

Information om uppdraget

Academic Work söker en konstruktör till vår kund för projekt inom rörkonstruktion. Företaget fortsätter att växa och behöver utöka med ytterligare en konstruktör till deras Stockholmskontor.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. Det finns goda möjligheter att bli anställd på företaget på sikt, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör kommer du arbeta med konstruktion i projektform, både i projekt inhouse men också ute hos kunder som främst befinner sig i Stockholm med omnejd. Till en början kommer du få en mentor och följa med en senior kollega för att på bästa sätt lära dig arbetet och verksamheten samt komma in i rollen.

Rollen passar dig som gillar helheten, då du kommer få vara med tidigit i processen och på sikt ansvara för hela processen från planering till färdig lösning.

Du kommer till exempel att:
 • Genomföra fältbesök ute i fabriker för att granska installationer och flödesschema och säkerställa att det ser rätt ut i verkligheten
 • Arbeta med 3D-konstruktion och ta fram ritningar
 • Skriva och ta fram tekniska specifikationer
Gruppen du kommer ingå i består av ett team som besitter hög kompetens inom området. Samarbetet med mer seniora kollegor som besitter en bred kompetens inom branschen ger dig stora möjligheter att utvecklas i rollen som konstruktör.

Vi söker dig som
 • Har en hög- och/eller civilingenjörsutbildning inom maskin alternativt närliggande
 • Tidigare erfarenhet av rörkonstruktion från industrin, antingen under studietiden och/eller efter avklarade studier
 • Har mycket goda kunskaper i både engelska samt svenska i både tal och skrift då båda språken används dagligen på företaget
 • Grundläggande kunskaper inom AutoCAD
Det är meriterande om du har:
 • Kunskap i Plant 3D
 • Arbetat med PID module
 • Erfarenhet av dimensionering
Som person är du konsultmässig och lyhörd för kundens samt dina kollegors behov. Du besitter god struktur och driver projekt och processer framåt. Uppdraget innebär högt fokus på noggrannhet och kvalitet. Det är av stor vikt att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid tillsvidare
 • Placering: Centrala Stockholm, men med flexibilitet att vara ute hos kunder som sitter i Stockhom med omnejd (Uppsala-Södertälje).
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör

Inga fler liknande jobb tillgängliga