Academic Work · Publicerad 9 nov 2021

Letar du efter en ansvarfull roll med fokus på verksamhetsutveckling? Vill du hjälpa till att ta fram smarta lösningar för komplexa behov? Har du ett tekniskt intresse och en vilja att skapa långsiktiga relationer? Rollen som projektledare innebär bl.a. projektledning, verksamhetsutveckling, samt kundkontakt. Vår kund är ett ambitiöst produktbolag som brinner för att genom digitalisering skapa långsiktiga förbättringar för miljö, samhälle och människor.

Information om uppdraget

Sokigo är Sveriges största leverantör av systemlösningar för den kommunala marknaden. Deras produkter hjälper till att skapa nya digitaliserade arbetssätt för offentlig verksamhet och Sveriges kommuner.
I rollen som projektledare ansvarar du för att projektleda införanden av Sokigos lösningar, bearbeta nya samt underhålla befintliga kundrelationer. Du erbjuds en gedigen introduktion, dels för att lära dig mer om produkterna men även kring vilka villkor som gäller inom offentlig sektor. Sokigos kunder består främst av kommuner men även regioner och myndigheter. Du har ett tätt samarbete med dina kollegor internt och blir en del av ett tajt team.
Sokigo expanderar och vill nu anställa ytterligare en projektledare. Miljön är öppen och du har stora möjligheter att vara med och påverka i en organisation som uppmuntrar egna idéer och initiativ. Sokigo erbjuder ett stimulerande arbete med bra lönevillkor, möjlighet till flextider, möjlighet till hemarbete, friskvård och stor möjlighet till kompetensutveckling. Du kommer att arbeta på kontoret i Vasastan, Stockholm. Tjänsten innebär en del resor då Sokigo har kunder över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Rollen som projektledare är bred, verksamhetsnära och har väldigt varierande arbetsuppgifter. Den består dels av projektledning men även att jobba med strategisk kundbearbetning och förvaltning av befintliga kunder. I arbetsuppgifterna ingår kundbesök, omsätta behov till lösningar och hålla utbildningar.

Du kommer exempelvis att:
 • Ha en ledande roll i vårt arbete att växa och bli Sveriges största leverantör inom dokument- och ärendehantering
 • Vara projektledare i projekt tillsammans med våra kunder
 • Hålla utbildningar och demonstrera de olika produkterna
 • Planera och delta på användarträffar samt marknadsevent
Vi söker dig som
 • Har en relevant högskoleutbildning inom exempelvis projektledning eller systemvetenskap
 • Har en förmåga att se den större bilden och omsätta behov till lösningar
 • Är duktig på att hantera kundrelationer
 • Är van vid och tycker det är roligt att hålla presentationer
 • Du har genom arbetslivet skapat dig en god förståelse för IT och teknik. Förslagsvis genom en roll som projektledare, projektkoordinator teamleader, kravare eller motsvarande
 • Då den främsta kommunikationen intern och externt sker på svenska krävs goda kunskaper, i både tal och skrift. Du har B-körkort och får tillgång till bil vid behov.
Som person är du:

Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga kompetenserna i denna rekryteringsprocess. Du har ett tydligt affärsmässigt tänk, sätter utmanande mål för dig själv och vill arbeta med fokus på långsiktiga lösningar. Du har en förmåga att driva ditt eget arbete framåt och vågar fatta egna beslut men även fråga om hjälp vid behov. Att planera, koordinera och prioritera mellan olika arbetsuppgifter är en styrka hos dig. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i såväl tal som skrift och anpassar kommunikationen efter situation och målgrupp. Då du har kontakt med kunder dagligen tror vi att du är intresserad av människor och duktig på att skapa goda relationer.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, möjlighet till flex och hemarbete
 • Placering: Vasastaden, Stockholm
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ste01@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sokigo har sedan 1989 hjälpt kunder att effektivisera sina verksamheter med en av marknadens mest heltäckande lösning för hantering av information, dokument och ärenden. Vår ambition är att vara ledande inom vår bransch genom att erbjuda en unik lösning som kombinerar användarvänlighet och träffsäkra funktioner. Vi är ett privatägt bolag med stor kunskap inom system och tjänster för dokumenthantering. På vårt kontor i Stockholm finner du högkvalitativ kompetens inom produktutveckling, projektledning och förändringsledning.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga