Academic Work · Publicerad 2 mars 2021

Har du erfarenhet av konsultativ försäljning och drivet för att axla rollen som rådgivande Försäljningsansvarig i ett bolag som genomsyras av entreprenörskap, hög akademisk kompetens och en släng av nördighet?

Information om uppdraget

För kunds räkning söker vi nu efter en rådgivande Försäljningsansvarig som genom konsultativ försäljning kan bidra till företagets fortsatta tillväxt och framgång. Vår kund tillhandahåller insikter som hjälper Sveriges verksamhet framåt genom undersökningar, analyser och rådgivning.

Företaget har idag mindre än 10 anställda och kulturen genomsyras av högt engagemang och stor frihet under ansvar. Som Försäljningsansvarig kommer du att ha en nyckelroll inom bolaget och ansvara för nya försäljningen såväl som bearbetningen av pågående partnerskap för den så viktiga kundvården. I rollen som Försäljningsansvarig rapporterar du direkt till VD.

Arbetsuppgifter

Som Försäljningsansvarig har du främsta ansvaret för företagets nykundsbearbetning såväl som konsultativ rådgivning till nuvarande avtal och partnerskap. Rollen innebär även att utveckla nuvarande erbjudande för att konstant ligga i framkant med samhällets efterfrågan av analyser kring kund- och medarbetarvarumärken.

Du kommer bland annat att ansvara för:
  • Att självständigt bearbeta och konsultera den svenska marknaden för potentiella nya kunder och samarbetspartners
  • Att bygga ett nära samarbete med kunder genom konsultativ expertis och ett tydligt thought leadership gällande marknaden och analyser
  • Bidra med strategisk, rådgivande affärsutveckling för att optimera erbjudande, processer och strukturer
  • Driva lönsamhet och nya initiativ för att utveckla partnerskap
  • Investera dig i företaget och dela företagets passion och känslan av att bidra med något meningsfullt till samhället
Vi söker dig som

Vi söker dig som drivs av att arbeta självständigt och att vara en del av en entreprenörsmiljö. Du vågar utmana nuvarande arbetssätt och kan genom tidigare erfarenhet och kompetens vägleda företaget mot nya givande samarbeten.

Vidare söker vi dig som lockas av att arbeta med komplexa produkter och erbjudanden och som ständigt är hungrig efter nya kunskaper. Du trivs i en konsultativ roll och är van vid att arbeta mot högt uppsatta mål.

Vi söker dig som drivs av att sätta tänderna i komplexa problemlösningar, ha dialoger på hög analytisk nivå och motiveras av att bearbeta en stor mängd information på kort tid.
  • Akademisk examen
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av konsultativ försäljning av komplexa tjänster eller erbjudanden
  • Flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift
Vi finner det meriterande om du har erfarenhet av att sälja undersökningar eller liknande alternativt produkter med långa säljcykler och därmed förstår vikten av uthålligheten under processen.

Som person är du en naturlig nätverkare både internt och externt. Du har höga ambitioner och förmågan att arbeta självständigt med en personlig drivkraft. Du värdesätter samtidigt lagarbetet och att bli del av kultur med blandade personligheter, hög kompetens och analytisk förmåga.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Rekryteringsprocessen hanteras av AW Executive Search och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av vår konsult Linda Lindahl, linda.lindahl@awexecutivesearch.se. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga