Academic Work · Publicerad 25 nov 2021

Är du nyutexaminerad ingenjör eller har några års erfarenhet samt vill arbeta med digitaliseringen av högteknologiska fastigheter? Vill du till en arbetsplats där du och kollegorna kan dela ditt intresse för energismarta byggnader? Har du höga ambitioner och motiveras av att arbeta i ett team med stora expansionsplaner och där du har möjlighet att utvecklas samt växa? Som systemingenjör hos vår kund får du allt detta och lite till!

Information om uppdraget

Academic Work söker för vår kunds räkning en systemingenjör inom fastighetsautomation. Rollen är på företagets SCADA-avdelning, vilket innebär att du arbetar nära både fastighetstekniken och visualiseringen av automationssystemen. I gruppen arbetar idag 15-20 personer i liknande roller som du.

Teamet brinner för sitt område och innan Coronas effekt på nästan alla företag planerade man att expandera under våren 2020. Dessa planer har försenats något på grund av Corona men nu ser man istället fram emot att välkomna nya och fler kollegor. I teamet är stämningen god och med problemlösning i fokus är här ingenting omöjligt!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare. Förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet är en direktanställning hos vår kund högst aktuell.

Arbetsuppgifter

Som systemingenjör kommer du arbeta med SCADA inom fastighetsautomation. Du kommer ingå i en projektgrupp där ni tillsammans skapar de tekniska lösningarna i SCADA. Detta innebär att du är med i samtliga delar av projektets gång men att du främst kommer arbeta med att visualisera automationssystemen, konfigurera variabler samt hantera databasen.

Utöver det är du behjälplig även i andra delar av projekten och succesivt kommer du få fler ansvarsområden.

Rollen innebär en hel del kommunikation då du exempelvis agerar support mot slutkunder samt bistår projektgruppen och kollegor med svar på frågor om bland annat teknik, ekonomi och merförsäljning. Du ansvarar för att arbetet sker i enlighet med ekonomiska riktlinjer samt tidsramar men också att företagets kvalitets- och miljöpolicys följs. Vid behov i projekt kommer du vidareutveckla befintligt ramverk vilket innebär en del programmering i SCADA.

Du kommer exempelvis att:
 • Konfigurera variabler
 • Hantera databaser
 • Visualisera automationssystem
 • Vidareutveckla befintligt ramverk
 • Agera support mot kunder och kollegor
För att lära sig de olika SCADA-systemverktygen kommer du få en introduktion in i arbetet. Därefter finns personer i din omgivning som kommer stötta samt hjälpa dig i arbetet. Med tanke på bredden som finns i rollen kommer du hela tiden utvecklas samt lära dig nya arbetsuppgifter.

Vi söker dig som
 • Har en relevant ingenjörsutbildning, exempelvis mot IT, system, automation, energi eller maskin
 • Har B-körkort
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
Det är mycket meriterande om du har kunskap i HTML5, JavaScript och CSS. Det är även meriterande om du känner dig bekväm i .NET och Webservices

Eftersom rollen innebär mycket eget ansvar krävs att du är självständig som person. För att passa in i gruppen behöver du vara social men också serviceinriktad och flexibel eftersom du kommer stötta både kollegor och kunder i projekten. För att kunna växa i rollen ser vi vidare att du är driven och ambitiös samt att du har en målmedveten inställning. En god struktur är även viktigt för att klara av rollen.

Övrig information
 • Start: Omgående med respekt för uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, löpande
 • Placering: Stockholm, Globen
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga