Academic Work · Publicerad 26 apr 2021

Vill du vara med och optimera vår kunds energiaffär? Har du en energiteknisk bakgrund med erfarenhet av analys av data och starkt intresse för systemhantering? Då kan detta vara tjänsten för dig! Sök redan idag då urval sker löpande!

Information om uppdraget

Som systemoptimerare kommer du att arbeta med vår kunds mellanlånga planering. Arbetet innebär optimering av fjärrvärmeproduktionen och utvärdering olika scenarier med fokus på kommande 36 månader. Analyser sker löpande och i samband med framtagande av budget och affärsplan. Då verktygen också används inom den kortsiktiga planeringen, innevarande dag, vecka och månad, kommer du även att delta i och stötta den processen.

Du kommer tillhöra Systemoptimeringsgruppen inom enheten Systemoptimering & Energihandel. Enheten ansvarar för att leda och optimera den totala produktions- och distributionskapaciteten för att säkra effektivt anläggningsutnyttjande för fjärrvärme och fjärrkyla i Stockholm.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du har din anställning hos oss på Academic Work och arbetar som konsult hos vår kund. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Som systemoptimerare hos vår kund kommer du att tillsammans med kollegor inom Systemoptimeringsgruppen ansvara för:
 • Förvaltning av optimeringssystem
 • Tillsammans med marknadsanalytiker ta fram budgetunderlag
 • Samordna revisionsplanering av våra produktions- och distributionsanläggningar, samt synka den mot vår kunds samarbetspartners revisionsplanering.
 • Att löpande hantera ändringsbegäran om justerade datum för avställningar av våra anläggningar.
 • Ta fram prognos på täckningsbidrag och uppdatera indata.
Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna med inriktning mot optimering eller energiteknik
 • Har mycket god datorvana och kunskaper inom matematisk modellering och MS Excel är en förutsättning
Vi blir extra intresserade om du har:

* Erfarenhet av produktionsoptimeringsverktyget BoFiT

Som person är du analytisk och har lätt för att hantera såväl övergripande samband som detaljer. Du en god förmåga att självständigt driva ditt arbete och har lätt för att samverka med andra för att nå resultat. Du är även en person som visar på stort engagemang och god förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Vidare har du en god förmåga att ta egna initiativ och kunna identifiera förbättringspotentialer samt genomföra lösningarna.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, mellan 1 juni och 1 september
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga