Academic Work · Publicerad 25 apr 2021

Har du erfarenhet av arbete inom värme/kyla, gärna inom installation/drift/driftsättning och service? Beskrivs du som en social, pedagogisk och lugn person? Läs då vidare! Samsung söker nu en Technical Product Specialist inom klimatlösningar. Tjänsten erbjuder såväl teknisk som personlig utveckling och passar dig som har några års erfarenhet inom området och känner sig redo för nästa steg i karriären!

Information om uppdraget

Samsung arbetar efter en vision om att leverera världens bästa produkter och tjänster. De arbetar med hemelektronik, IT och Mobilkommunikation samt andra enhetslösningar. Med många framgångar inom elektronikverksamheten har de erkänts globalt som en teknologisk branschledare och rankas nu som ett globalt varumärke bland topp 10.

Du kommer att tillhöra ett sammansvetsat team om 11 personer som jobbar med produktgruppen klimatlösningar, vilket innefattar allt från luftvärmepumpar för hemmabruk till VRF system för hotell, kontor och butiker.

Vi söker dig som har erfarenhet inom värme/kyla, gärna inom Installation/Drift/Driftsättning och Service. I din roll kommer du att hantera support som efterfrågas av våra distributörer och installatörer, både via mail, digitala möten eller via telefon.

Du utgår från hemmet och reser över hela Norden för att besöka distributörer, installationer och lokala installatörer vid behov. Du behöver inte sitta på kontoret i Kista dagligen men du skall kunna komma dit om du blir kallad till möten eller ibland bara för att träffa dina kollegor. Under Corona sköts arbetets mestadels via Web och telefon.

Du erbjuds

* Att få arbeta i ett internationellt bolag som alltid ligger i framkant i tech branschen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Samsung. Uppdraget är långsiktigt förutsatt att samarbetet fungerar bra.

Arbetsuppgifter

Du kommer också att arbeta med:
 • Utbildning i Samsungs pumpar och reservdelshantering
 • Uppstart och installation av system på plats om det efterfrågas av kunder/distributörer
 • Felsökning och hjälp till kunder på plats eller på distans
 • Utbilda kunderna att använda vår partnerportal för felrapportering, ärendehantering etc.
 • Uppföljning av produktkvalitet och servicerelaterade ärenden
Du kommer att ha ett tätt samarbete med Samsungs B2B produktchef och därför kan ditt arbete även komma att innebära att hjälpa till med manualer, produktinformation och prissättning. Du kommer att bli utbildad både i Norden samt av Samsungs kollegor på huvudkontoret i Nederländerna.

Vi söker dig som
 • Har mycket goda kunskaper i större system (över 15Kwh), så som VRF, större luft/vatten och ventilationsenheter.
 • Har erfarenhet inom värme/kyla, gärna inom Installation/Drift/Driftsättning och Service.
 • Flytande i det svenska och engelska språket, tal och skrift.
 • Har körkort.
Som person:

* Är du verbal, social, pedagogisk och lugn eftersom du behöver guida människor på distans (Via Web eller Telefon).

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Kista
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Samsungs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga