Academic Work · Publicerad 25 nov 2021

Till Traineeprogrammet hos Jehander söker vi en processingenjör som vill lära sig mer om sand-, grus-, och bergbranschen. Programmet består av en tydlig utvecklingsplan som syftar till att ge dig en god introduktion till en av världens största byggmaterialproducenter: HeidelbergCement. Jehander, Cementa och Betongindustri är några av de många företag som tillhör HeidelbergCement-koncernen och som du kommer få lära dig mer om.

Information om uppdraget

Jehanders traineeprogram syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att efter programmet anta rollen som processingenjör. Programmet riktar sig till dig som är i början på din karriär som civil- eller högskoleingenjör och som har ett brinnande intresse för teknik. Här får du chansen att följa med Jehander på deras med resa mot deras vision "Tillsammans skapar vi grunden för en hållbar utveckling i världsklass". Jehander är en värdestyrd organisation som arbetar efter värdeorden samarbete, kundskap, nytänkande och ansvarfull.

Traineeprogrammet kommer pågå i cirka ett år och innehåller följande delar:

Introduktion till HeidelbergCement och byggmaterialbranschen

I denna modul ligger fokus på företagets historia, tillväxt och affärsverksamhet samt att ge en bred bild av byggmaterialindustrin. Genomgång av lärandemålen för traineeprogrammet och den framstegsöversikt som kommer att användas för att utvärdera varje modul.

Introduktion till affärsområdena Cement och Fabrikstillverkad betong

I denna modul kommer traineen att introduceras till cement- och fabriksbetongverksamheten, deras branschpraxis och processer. Detta kommer att innefatta laboratorie- och anläggningsbesök för att ge både teoretisk och praktisk kunskap.

Specialiseringsfas mot området Ballast

I denna modul får traineen lär känna ballastens verksamhet och organisation med särskilt fokus på de tekniska processerna vid produktion, bearbetning och försäljning av ballast. Här ligger stort fokus på praktisk tillämpning med stöd av projektarbeten. I slutet av traineeprogrammet kommer dessa projekt att presenteras för landets Aggregates Director i form av en avhandling.

Tvärfunktionell fas

I denna modul får man lära sig om de regelbundna säkerhetsåtgärder som krävs för att kunna hantera miljöstandarder i arbeter. I det här avsnittet kommer traineen också att lära sig om stödfunktionerna Ekonomi, Shared Services Center och Inköp.

Utlandsmodul

Denna modul syftar till att utöka traineens tekniska expertis och tillhandahålla en internationell expertis genom att besöka aggregatverksamheten i ett annat land. Denna modul är valfri.

Varierande utbildningsmoment

Diverse utbildningar kommer att genomföras baserat på behov och förslag från Aggregates-direktören och landets HR. Den ansvariga chefen tillsammans med landets HR syftar till att utveckla traineen som en teknisk expert och en potentiell framtida chef med goda personliga, professionella och ledande färdigheter.

Du erbjuds
 • En språngbräda och karriärsmöjlighet hos ett spännande företag
 • En mentor som vägleder och stöttar dig under hela traineeprogrammet
 • Möjligheten att arbeta och bredda ditt nätverk internationellt
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt av Jehander.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsutbildning, inom exempelvis bygg eller mekanik, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet och utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Har ett gediget teknisk intresse och vilja att utvecklas som processingenjör
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då arbetet sker på dessa språk
 • B-körkort, då resor förekommer i tjänsten
Det är meriterande om du:

* Har erfarenhet från betongindustrin eller byggsektorn

För att lyckas i rollen behöver du vara resultatinriktad samt ha en förmåga att läsa av och förstå kunders behov och skapa goda relationer. Vidare har du en lösningsorienterad inställning och lätt för att strukturera upp ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Januari 2022, eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Löten, Ekerö, Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Jehanders önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Jehander ingår i HeidelbergCement-koncernen som är global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Produkterna är en viktig grund i hållbara byggnader och välfungerande infrastruktur. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 58 000 medarbetare i 60 länder och eftersträvar ett nära samarbete med kunder, entreprenörer och myndigheter.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga