Accountor AB · Publicerad 20 okt

Accountor är en ledande leverantör inom outsourcing av ekonomitjänster i Sverige. Vi ingår i internationella Accountor Group och våra tjänster bildar tillsammans ett helhetskoncept som ger Kunderna tillgång till en helt eller delvis outsourcad ekonomifunktion. Spetskompetensen ligger inom de två huvudområdena Redovisning och Lönehantering. Idag levererar vi, genom våra systerföretag och partners, ekonomitjänster till företag i hela Norden, Baltikum, Nederländerna och Ryssland. I Sverige har vi omkring 370 medarbetare och i koncernen närmare 2 500 anställda. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm och utöver det har vi 10 stycken lokalkontor runt om i landet. Våra Kunder utgörs främst av medelstora och mindre organisationer i alla branscher. Accountor AB ägs av Accountor Holding OY.

Det här är en chans för dig med redovisningsbakgrund att ta steg framåt i din utveckling och få arbeta i ett givande uppdrag med möjlighet att lära dig om fondbolag, bygga upp och sätta upp processer samt vara med i förvärv och fusioner.

Ett spännande och utvecklande tillfälle för dig som gillar att leverera på hög nivå och som vill vara med och bygga upp något från grunden!

Att arbeta som kundansvarig innebär en koordinerande roll med huvudansvaret när det kommer till att säkerställa Accountors leverans mot en av våra största fastighetskunder. Kunden är en relativt nystartad fastighetsfond fokuserat på investeringar i de Nordiska länderna med målsättningen om ett eget kapital på 2 000-2 500 mkr.

Arbetssättet präglas av proaktivitet, kundkontakt och affärsmässighet, allt för att både säkra kundnöjdheten och kvalité. Accountor har en tydlig ambition att växa inom fastighetsdelen både i Sverige och i Norden vilket innebär att du självklart också kommer att vara delaktig i uppbyggandet av en helt ny avdelning även utanför Sveriges gränser.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter
 • Kontaktperson med kundansvar för ett av våra större fastighetsuppdrag i Stockholm
 • Koordinering av uppdraget gentemot kund och uppdragsansvarig i Västervik
 • Kvalificerad rådgivning inom området redovisning och rapportering
 • Koncernredovisning och konsolidering
 • Arbete med analyser och rapporteringar
Vi söker en person som gillar att jobba drivande, med snabba puckar och att fungera som spindeln i nätet mellan olika funktioner. För även om du kommer att driva mycket att ditt arbete självständigt präglas vår kultur av teamarbete och där du till din hjälp har kollegor med kvalificerad kompetens inom bl.a. skatt, redovisning och lön för att kunna stötta dig i ditt uppdrag. I Stockholm kommer du att ingå i vårt fastighetsteam och där även våra experter inom koncernredovisning finns. I Västervik har vi vår främsta kompetens inom fastighet där också det operativa arbetet genomförs. Dessa medarbetare kommer bli ditt främsta bollplank i uppdraget.

Trots vår storlek präglas Accountor av en familjär stämning med behagligt arbetsklimat och trevliga atmosfär. Vi tror också på ett arbetssätt där möjligheten till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet. Arbetet innebär främst arbete i Stockholm med begränsat resande.

För att trivas i rollen tror vi att du är
 • Kommunikativ då du löpande för en dialog med kunden och teamet i Västervik
 • Proaktiv då du ansvara för och se till att återkoppling från kunden kommer i rätt tid
 • Lösningsfokuserad med förmågan och viljan att lösa kundens frågeställningar
Troligtvis är du en person med lång erfarenhet från redovisningsbranschen och kanske har du även arbetet som revisor under en tid. En person som är van att jobba med större bolag, rapporteringar, tillgångar och som uppskattar konsultbranschens flexibla och självstyrande arbetssätt.

Kvalifikationer
 • Civilekonomexamen
 • Minst fem års erfarenhet av redovisningsarbete
 • Minst grundläggande kunskap och förståelse av koncernredovisning
 • Minst grundläggande kunskap och förståelse av IFRS
 • Meriterande om du har förståelse av fastighetsbolagsbranschen och/eller fondstrukturer men ej ett krav då vi ser intresse och inställning som det främsta.
Om företaget
Accountor ingår i en internationell koncern där möjligheterna till utveckling är stor och där bolaget har en bra tillväxtplan. Vi erbjuder en gedigen och stabil plattform med tydliga processer för att ge våra medarbetare de bästa förutsättningarna för att göra ett kvalitativt arbete. Hos oss jobbar kompetenta och professionella medarbetare som tillsammans med Accountor vill skapa det bästa för våra kunder. Därutöver använder vi oss av Great Place to Work då vi tror att en positiv utveckling och en fortsatt tillväxt startar med nöjda medarbetare, alltså dig!

Vi erbjuder friskvårdsbidrag och har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Huvudkontoret ligger i Vasastan, Stockholm. Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Välkommen med din ansökan!

Frågor och kontakt
Vi rekryterar löpande så ansök gärna redan idag dock senast den 13 november 2016. Aktuella kandidater kommer kallas till intervju snarast. Vid eventuella frågor kontakta vår rekryterare Frida, 010 - 475 01 00.
+ Läs mer om jobbet