AddLife AB · Publicerad 4 okt 2021

Vill du arbeta i en utvecklande roll på koncernnivå och göra detta i ett dynamiskt och internationellt företag med intressanta produkter som bidar till hälsa och välbefinnande i samhället? Vill du vara en del av ett ambitiöst och rutinerat Finance Team där du får möjlighet att arbeta strategiskt och verksamhetsnära? Är du en analytisk person som har förmågan att se och skapa viktiga underlag för affärsmässiga beslut? Då är detta en roll för dig.

Detta söker vi
AddLife är en expansiv koncern och behöver utöka sitt team med en Group Business Controller.

Du kommer ingå i Group Finance Teamet som består av sex medarbetare och rapportera till Head of Group Business Control, som du även kommer att ha ett tätt samarbete med. Du kommer ha många kontaktytor mot bl a övriga funktioner inom Group Finance, våra ca 70 dotterbolag, samt verksamhetsansvariga centralt.

Group Business Control är en central funktion som ska bistå dotterbolagen i att driva lönsamhetstillväxt i bolagen. Detta görs bland annat genom att förbättra verksamhetsuppföljning, utveckla analysförmåga i syfte att nå koncerngemensamma nyckeltal och stötta dotterbolagen i verksamhetsutvecklingsinsatser. Group Business Control funktionen arbetar också med att systematisera och förbättra koncernövergripande Business Control processer och rutiner, det är därför viktigt att du även gillar att äga och vidareutveckla system och analysmiljöer.

Tjänsten är placerad på AddLifes huvudkontor på Brunkebergstorg i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta:
  • Löpande analyser av dotterbolagen och koncernen i syfte att driva organisk lönsamhetstillväxt
  • Bistå dotterbolagen i att förbättra verksamhetsuppföljning, analysförmåga, lönsamhet och kvalitet i rapportering
  • Vidareutveckla processer, rutiner, verktyg inom Business Control
  • Vidareutveckla centrala analys- och rapportverktyg samt bistå bolagen i frågeställningar kopplat till analys- och rapportmiljöer
  • Business case avseende koncerngemensamma initiativ
  • Projektleda förbättringsinsatser inom området Business Control hos dotterbolagen
  • Driva budget- och prognosarbete
Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund inom ekonomi eller finans eller motsvarande. Du har minst 5-10 års erfarenhet av att arbeta som Business Controller eller i en liknande roll. Vi ser det som positivt om du har arbetat i en internationell organisation. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med våra dotterbolag är mycket goda kunskaper i engelska, liksom svenska ett krav. Vidare har du en fallenhet för system och goda kunskaper i Excel.

Du som person
För att lyckas i rollen som Group Business Controller hos oss är du en analytisk person som gillar siffror och har ett stort intresse för vad som driver affären och vad som är relevant information för att kunna fatta rätt affärsmässiga beslut. Du är lika intresserad av att driva detaljorienterat arbete som de stora penseldragen. Som person är du prestigelös och tillförlitlig och har stor ansvarskänsla när det kommer till ditt arbete. Vidare är du en serviceinriktad person som trivs med många kontaktytor och genom din höga leveransförmåga och flexibilitet bygger du förtroende i organisationen. Då du även kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet inom enheten är det också viktigt att du är en problemlösare som hela tiden reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AddLife med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18.

AddLife är en koncern som består av ett 70-tal operativa bolag verksamma på Life Science-marknaden främst i Europa. Koncernen har en årsomsättning på ca 7,5 miljarder SEK med cirka 1800 anställda. AddLife äger och förvärvar marknadsledande bolag, inom nischade segment vars erbjudande vänder sig till aktörer inom främst hälso- och sjukvårdssektorn - från forskning till vård.

AddLife har organiserat sin verksamhet i två affärsområden; Labtech och Medtech. Koncernen adderar mervärde till kunder inom vård, laboratorier och forskning samt läkemedels och livsmedelsindustrin. Detta görs genom att erbjuda högkvalitativa, kostnadseffektiva lösningar och produkter samt kvalificerad rådgivning till både privat och offentlig sektor i Norden och övriga Europa. AddLife är sedan våren 2016 noterat på Nasdaq Stockholm, Nordic Mid Cap-listan. Ytterligare information finns på vår hemsida www.add.life.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga