Advice Executive Search · Publicerad 16 jan

XL Catlin är ett internationellt försäkringsbolag. Företaget finns med egna kontor i cirka 30 länder och genom partners i över 200 länder totalt. XL Catlin Norden är i huvudsak inriktade på försäkringslösningar för internationella företag och kunder med komplexa försäkringsbehov. De huvudsakliga produkterna som erbjuds av den nordiska verksamheten är Ansvar,
Egendom, Marin, Financial Lines och Specialty Lines.


Rollen som Senior Claims Specialist Casualty på XL Catlin innebär stort eget ansvar och att på ett professionellt sätt hantera huvudsakligen stora och komplexa ansvarsförsäkringsärenden.


Den nya Senior Claims Specialist Casualty kommer att vara ansvarig för att utredningar genomförs korrekt, förhandlingar och lösningar av stora och komplexa fall inom ramen för försäkringsvillkor, regler och riktlinjer, i enlighet med de försäkringslagar som finns. Rollen innebär även att som projektledare ansvara för och driva processen framåt i försäkringsärenden. Kontaktytorna är många både inom och utom det egna företaget.


Utmaningar och möjligheter:

- Att få ansvar för ett specialområde och handlägga komplexa skadeärenden


- En roll som ställer höga krav på analytisk förmåga och problemlösning


- Möjlighet att på sikt få utveckling i en ledarroll


- Internationell miljö


- Kunder är stora internationella bolag


- Möjlighet att utvecklas till chef

Professionell erfarenhet och tidigare prestationer:

- Signifikant erfarenhet (3-10 år) av stora komplexa företagsförsäkringar inom ansvarsförsäkring


- Juridiska kunskaper


- Förhandlingsvana


- Vana att driva projekt som ansvarig projektledare


- Hög servicevana


Meriterande erfarenheter:

- Erfarenhet från andra försäkringsområden


- Kunskaper i annat nordiskt språk


- Ledarskapserfarenhet eller intresse att erhålla


Akademiskutbildning inom juridik, försäkringar eller annan relevant utbildning, alternativt gedigen relevant arbetslivserfarenhet.


I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Advice Executive Search. Frågor gällande tjänsten besvaras av Madelen Andrén på 073-559 12 25 eller madelen.andren@advice-es.com.


Sänd in din intresseanmälan via http://www.advice-es.com/link/senior-claims-specialist/ Urval sker löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Advice Executive Search är ett väletablerat svenskt chefsrekryteringsföretag med kontor på Kungsgatan i centrala Stockholm. Företaget startades av en grupp erfarna konsulter för 15 år sedan och har sedan dess blivit ett av Sveriges ledande chefsrekryteringsföretag. Våra team genomför strategiska rekryteringar för svenska företag och organisationer. Våra konsulter har djup förankring i svenskt näringsliv.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga