Aftonbladet · Publicerad 14 okt 2020

Vill du vara med på en ny satsning? Just nu söker Aftonbladet Wellness en reporter för att ta hälsojournalistiken till nästa nivå.

Vad är Wellness?

Hitta din styrka - på insidan och utsidan. På ett kreativt och lustfyllt sätt ska vi få alla att må lite bättre. Vi vill förklara och ge en djupare förståelse på samspelet mellan kroppen och hjärnan. Vi kommer att fokusera på träning och psykisk hälsa. Men vi kommer också att skriva om sex, relationer och kost.

Du kommer tillsammans med andra journalister på Wellness bygga någonting helt nytt. Du kommer skriva seo-optimerade artiklar, fördjupningar, och förstås ha full koll på omvärlden.

Vi ser att du har en journalistutbildning i ryggen och några års arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du är en van redaktör. Det är meriterande om du har arbetat på en nyhetsredaktion, lokal eller riksredaktion spelar ingen roll.

Vem är du?

Du är van vid ett högt tempo och är kommunikativ. Du bör ha jobbat med och ha ett stort intresse för SEO, hur det fungerar och hur du bäst optimerar dina artiklar. Vi ser att du förstås är prestigelös och ser till laget. Du är inte rädd för att ta i när det behövs och vi tror att dina vänner beskriver dig som positiv och initiativtagande. Vidare är det positivt om du har ett intresse för medicin, hälsa och träning.

Som person är du driven, nyfiken, analytisk och inte rädd för nytt tänk. Du är självgående och gillar eget ansvar.

Meriterande är goda kunskaper i:
  • Photoshop
  • Adobe premiere pro
  • SMO
Vad är Wellness?

Wellness är en del av Aftonbladet Labs, en avdelning som drivs av innovation och med uppdrag att ta Aftonbladet in i framtiden.

Vilka är vi?

Ida heter jag och är projektledare på Aftonbladet. Vi är i startgroparna för att återlansera Wellness, vilket känns spännande och lustfyllt. Vi kommer att jobba kreativt för att kunna uppnå de mål som vi har satt upp för oss. Det är viktigt för mig att vi har en stark gemenskap och ett tydligt syfte. Och att alla får synas och höras. Det är då som vi kommer att lyckas!

Om tjänsten!

Tjänsten är en projektanställning på initialt 11 månader med start enligt överenskommelse. Vi jobbar med löpande urval och sista ansökningsdag är 1/11. Du kommer få en enkät utskickad till dig från TrustCruit - svara gärna på den!

Tjänsten är dagtid, måndag till fredag. Under coronapandemin har vi primärt jobbat hemifrån och det har fungerat väldigt bra. Tjänsten är därför flexibel, men det är viktigt att du har möjlighet att komma in till redaktionen när det krävs.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
1 nov 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga