Aftonbladet · Publicerad 22 apr 2021

Vi söker efter en Digital Affärsutvecklare till Aftonbladet Consumer Business som ska komma in och förstärka vår befintliga affär inom den digitala prenumerationsaffären. Är du kreativ och har förmågan att omsätta dina idéer till verklighet? Har du tidigare erfarenhet av driva komplexa projekt, har en god förmåga att identifiera digitala affärsmöjligheter och jobbat strategiskt inom Digital Business & Growth Development? Då är det dig som vi söker efter!

Som Digital Affärsutvecklare hjälper du oss att prioritera och utvärdera olika satsningar samtidigt som du är nyckelpersonen som ser till att våra satsningar blir framgångsrika. Dina uppgifter kommer variera, men du är personen som ser möjligheter och vet hur Aftonbladet ska gå tillvara för att realisera dem.

Vi söker dig som är prestigelös och entreprenöriellt driven person. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning och erfarenhet från affärs- eller produktutveckling eller strategi/projektledning i digitala bolag. Vidare är det meriterande om du har arbetat på en redaktion tidigare, men det är inget krav

Du hjälper att ta ett initiativ från idé till affär för att stärka den digitala preumerationsaffären. Du drivs av att identifiera problem för användare och sedan leverera lösningar till problemen. Dels kan du jobba med att utveckla och förstärka befintliga affärer inom Aftonbladet Plus och Wellobe och dels med utveckling av helt nya digitala tjänster. Du kommer att arbeta mot flera kontaktytor, både internt och externt och har lätt för att kunna bolla och prioritera mellan affärs-, produkt- och redaktionella behov.

Mer konkret förväntar vi oss att du;
  • kan ta ansvar och ägarskap för komplexa projekt och driva dem framgångsrikt
  • identifierar lätt nya digitala affärsmöjligheter och möjligheter till produktutveckling
  • hjälper till med att prioritera våra olika satsningar och hjälper dem att bli ännu bättre och nå högt ställda mål
  • har lätt för dig att förstå hur vi mäter framgång för nya initiativ och förstår vad som krävs för att vi ska lyckas
  • säljer gärna in idén och affären till både externa och interna parter och hittar affärsmässiga upplägg som är intressanta för samtliga parter
  • kan skapa business case och beslutsunderlag för de initiativ vi ser potential för
Du ingår i Aftonbladets Consumer Business avdelning, och kommer att arbeta nära Aftonbladets övriga affärsavdelningar samt redaktion. Du rapporterar direkt till Aftonbladets Consumer Business-chef, Ted Kudinoff.

Tjänsten är tillsvidare med initial provanställning. Vi rekryterar löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Sista dag för ansökan är torsdag 13/5. Du kommer att få en enkät skickad av oss via TrustCruit, som mäter kandidatupplevelsen, svara gärna på den!

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
13 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Affärsutvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga