Aftonbladet · Publicerad 2 okt 2020

Som programledare på nyhetsdesken kommer du att tillhöra och samarbeta med ett team som förmedlar nyheter till miljoner människor varje dag. Ta chansen att bli en del av oss då Aftonbladet TV söker en programledare för tillsvidareanställning till nyhetsdesken.

Vad söker vi?

Vi söker dig som har jobbat som programledare på ett par nyhetsredaktioner redan och har en eftergymnasial journalistisk utbildning. Du har erfarenhet av att jobba med livesändningar om olika ämnen och du tycker om nyhetspulsen det innebär att sända live. Du är van och trygg i din roll som programledare. Vidare kan du redigera dina egna klipp, gärna i Adobe Premiere.

Vilken journalistik skapar vi på Aftonbladet TV?

Vi inspireras av internationella aktörer inom videojournalistik och vi jobbar alltid för att utveckla vårt berättande. Som programledare har du aktuell koll på omvärldsbevakning vilket möjliggör att du bidrar med nya idéer till kreativa berättarsätt.

Journalistiken som en programledare hos Aftonbladet skapar är främst via livesändningar i vår TV-studio, men även genom att klippa egna inslag och rapportera ute från fältet. Du förstår vad som krävs för publicering i ett modernt medielandskap i form av rubriksättning, bildval och SEO.

Pressetik är något som du ofta diskuterar och förhåller dig till där du navigerar i de flöden som strömmar in till Aftonbladet.

Vem är du?

Du som person är trygg i din nyhetsvärdering och är van att hitta egna nyheter och att självständigt driva projekt framåt. Du är initiativrik och hittar röster och innehåll som berikar rapporteringen och du ser till att på ett sakligt och korrekt sätt ge ett mervärde till tittaren. Du kan med lätthet växla från ett ämne till ett annat och förstår värdet av mixen av kvällstidningsnyheter.

Vi ser att du arbetar effektivt och självständigt i följande program;
  • Adobe Premiere
  • Photoshop
Vi hoppas kunna hitta dig som tycker att det är lika roligt som vi gör att leverera nyheter som Sveriges primära och mest engagerande nyhetskälla. Skicka gärna med showreel eller tidigare arbeten med din ansökan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med tillsättning i oktober 2020 eller efter överenskommelse. Vi jobbar med löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum för annonsen. Sista ansökningsdag är 26 oktober. Vi kommer att skicka ut en enkät som mäter kandidatupplevelse via TrustCruit, svara gärna på den!

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga