Aftonbladet · Publicerad 4 jan 2021

Välkommen med din spontanansökan!

Även om vi är duktiga på att planera får vi ofta nya behov av medarbetare, vissa gånger är det kortare behov och ibland längre. Det här är en spontaninbox där vi kommer att ha övergripande koll och kunna söka efter relevanta kandidater, så specificera gärna vad du har gjort och vad du är intresserad av att göra framåt!

Vem söker vi?

Du som har tidigare erfarenhet av att jobba på en redaktion, gärna från andra nyhetssiter eller mediehus. Gärna även att du har gått en journalistutbildning, men det är inget krav. Hur en reporter jobbar har du stenkoll på, hur du letar upp nyheter, vinklar och vet hur du publicerar dem. Det är meriterande om du har jobbat med sociala medier och SEO-optimerade artiklar.

Vi söker dig som kan och förstår hur du hittar nyheter via sociala medier, vågar vara personlig och som förstår hur du får spridning på artikeln. På Aftonbladet är publicering bara hälften av jobbet.

Vi söker medarbetare inom flera områden exempelvis print, online, sport, TV.

Vad vi kan erbjuda?

Du kommer att jobba tillsammans med erfarna och vassa nyhetschefer och redaktörer som kommer kunna utmana och hjälpa dig framåt i din karriär. Vi har centralt placerade lokaler, modern utrustning. Vi eftersträvar ett öppet inkluderande klimat på redaktionen - har du en tanke eller åsikt vill vi höra den! Vi skapar Sveriges bästa journalistik tillsammans där alla är med och bidrar.

Givet är vi kollektivanslutna med allt som det innebär med försäkringar, pensionsavsättning och övriga ersättningar.

Om ansökan

Skicka in din cv och en text där du berättar om dig själv. Bifoga en uppdaterad meritförteckning och namn och kontaktuppgifter till dina senaste referenspersoner. Tänk på att använda din privata epostadress.

Har du sökt jobb hos oss förut? Hör av dig igen! Konkurrensen ser alltid olika ut, och du har säkert byggt på ditt cv med nya erfarenheter.

Varmt välkommen med din spontanansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,5 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal video-inslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga