Aftonbladet · Publicerad 29 apr 2021

Nu söker Sportbladet en tv-redaktör som vill bidra till Sveriges största och bästa sportsajt! Snabbt tempo, hög kreativitet, stor kunskap och Sveriges bästa medarbetare - det är vad som väntar om du väljer oss på Sportbladet.

Det är en tillsvidareanställning och du kommer ansvara för Sportbladets tv-innehåll och liverättigheter. Du är van att jobba i ett högt tempo, ta egna beslut samtidigt som du är en lagspelare och brinner för att alltid bli bättre.

Nu har du chans att hjälpa oss och få vårt rörliga innehåll att nå ännu fler - och än högre höjder.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
  • Redaktionellt helhetsansvar för alla Sportbladets live-, och klipprättigheter samt sportprogram varje vecka inkl. att det puffas och länkas i rätt kanaler vid rätt tid.
  • Ansvara för att vi uppnår uppsatta kvalitets- och trafikmål för såväl sportprogram, klipp, inslag och livesändningar (i samarbete med övrig redaktion).
  • Agera sändningsproducent i kontrollrummet och arbetsleda livesändningar.
  • Ansvara för att nyhets-tv som publiceras på sportbladet.se är relevant, är agendasättande, håller hög kvalitet och bidrar till användarupplevelsen.
  • Självständigt driva Sportbladets tv-arbete vid desken och ansvara för produktion av inslag och livesändningar.
Kvalifikationer:

Journalistiskt utbildning och har god erfarenhet av en nyhetsredaktion och mångårig erfarenhet av videojournalistik med kompetens att förstå vad som fungerar i såväl studiomiljöer, sportprogram som enskilda klipp. Vidare har du ett starkt eget driv, förmågan att ta egna beslut och hantera många parallella arbetsströmmar. Du är en lagspelare med erfarenhet av att projektleda team.

Vidare ser vi även att du har:
  • Goda kunskaper om såväl bildrättigheter för inslag som sociala medier och andra forum online.
  • Stor erfarenhet av att puffa ut material i olika digitala kanaler
  • God teknisk kompetens för att sända ut och producera tv samt hantera kontrollrummet med tillhörande system.
  • Goda och uppdaterade publicistiska kunskaper samt god pressetisk kompetens.
Meriterande:

Bra om du har arbetat med sport tidigare men inget krav.

Sportbladet startades 8 maj 2000 och är idag Sveriges största sportdestination med 1,3 milj. läsare varje dag - dygnet runt. Sportbladets kontor är beläget i Schibstedhuset - mitt i stan på Västra Järnvägsgatan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Vi jobbar med löpande rekrytering vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdag är 14/5.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga