Aftonbladet · Publicerad 28 sept 2021

Arbetsuppgifter

Som TV-reporter på Sportbladet tillhör du en redaktion som är spetskompetensen på Aftonbladet inom videoredigering och videojournalistik. Du skapar inslag och jobbar med TV-sändningar. Vill du komma till oss? Skicka in din ansökan!

Vad söker vi?

Vi söker efter dig som har jobbat på några redaktioner som TV-reporter och som även har goda erfarenheter av att redigera i Adobe Premiere. Vi ser att du har eftergymnasial journalistiskt utbildning. Vidare är det meriterande om du är bekväm framför kameran. Och om du tidigare har testat på att vara programledare - men det är inget krav! Pressetik är något som du ofta diskuterar och förhåller dig till där du med hjälp av din etiska kompass kan navigera i de flöden som strömmar in till Aftonbladet.

Vilken journalistik skapar vi på TV?

Journalistiken som en reporter hos oss skapar kan vara genom nyhetsinslag, rapporterande på plats ute på fält eller i livesändningar i TV-studion. Vi inspireras av internationella aktörer inom videojournalistik och som reporter vill vi gärna att du bidrar med nya idéer till kreativa berättarsätt. Du förstår vad som krävs för publicering i ett modernt medielandskap i form av rubriksättning, bildval, och SEO.

Vem är du?

Du som person är trygg i din nyhetsvärdering och är van att självständigt driva dina projekt framåt. Vi diskuterar gärna och ofta vilka vinklar vi ska arbeta med och vad det är som är relevanta nyheter - där vill vi gärna att du kommer in och bidrar! Givetvis kommer det finnas arbetsledare på plats, men vi uppmuntrar till samarbete på redaktionen.

Vi ser även att du arbetar effektivt i följande program;
  • Adobe Premiere
  • Photoshop
Tjänsten är ett vikariat på ca 6 månader. Vi jobbar med löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum för annonsen. Sista ansökningsdag är 24 oktober. Vi kommer att skicka ut en enkät som mäter kandidatupplevelse via TrustCruit, svara gärna på den!

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus. Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agenda-journalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstils-journalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga