Aftonbladet · Publicerad 15 sept 2021

Aftonbladets livesändningar, nyhetsinslag och poddar når miljoner svenskar varje dag. Ett ansvar vi tar på högsta allvar och tvingar oss att ständigt förnyas. Under hösten 2021 kommer redaktionen ta nästa steg för att vårt video- och poddmaterial ska exponeras på bästa sätt.

För att utföra och utveckla detta arbete söker vi nu en säker redaktör till en ny tjänst. Tjänsten är en projektanställning med arbetstider måndag-fredag som kombinerar redaktörsskap med projektledning tillsammans med videoredaktionen med nära samarbete med flera andra avdelningar.

Rollen har ett nära samarbete med redaktören på videodesken samt poddredaktionen och det krävs god erfarenhet av nyhetsvärdering, blixtsnabb planering och tydliga beslut.

Projektet och därmed tjänsten kommer pågå i cirka 6 månader varefter tjänsten kommer utvärderas och eventuellt förlängas.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Producera, planera och samordna puffar, puffpaket och exponering i olika kanaler för Aftonbladets planerade videojournalistik samt poddar.
 • Vara central webbredaktör för Aftonbladets större video- och poddsatsningar.
 • Vara ansvarig och samordnande redaktör för tv-sajten (tv.aftonbladet.se)
 • Ansvara och/eller samordna exponering i nuvarande och framtida videoprodukter såsom videosnurran samt vertikal video.
 • Organisera och katalogisera tidlös video- och poddmaterial så att redaktionen har lätt tillgång till innehåll vid kvällar och helger.
 • Med sin expertis tillsammans med video- och poddredaktionen bidra till Aftonbladets produktutveckling.
 • Vid behov ansvara för exponeringen av video i puffpaket vid stora nyhetshändelser.
 • Ansvara för att nyhets-tv som publiceras på aftonbladet.se håller hög kvalitet och bidrar till användarupplevelsen.
 • Ansvara för att följa upp och nå uppsatta mål inom ansvarsområdet.
 • Jobba tätt ihop med sitt team där närliggande planering och det dagliga nyhetsarbetet görs i nära samarbete med video- och poddredaktionen.
Kvalifikationer:
 • Erfarenhet av att arbeta som webbredaktör.
 • Erfarenhet av att producera video- och poddpuffar är ett plus.
 • Besitta goda och uppdaterade publicistiska kunskaper, även ha god pressetisk kompetens.
 • Besitta goda kunskaper om bildrättigheter för inslag samt sociala medier och andra forum online.
Vad erbjuder vi?

Då detta är en ny tjänst på projektbasis kommer du behöva forma den i samråd med din arbetsledare. Syftet med tjänsten är att allt det fantastiska material som Aftonbladet producerar ska komma till sin rätt i alla våra produkter, hur vi uppnår det är mycket upp till dig. Vi erbjuder dig en chans att skapa något helt nytt på Aftonbladet tillsammans med engagerade team.

Vad söker vi?

Vi söker dig som arbetat som webbredaktör på en nyhetsredaktion. Vi vill att du brinner för nyheter och älskar att skapa stordåd tillsammans med ett team. Vi vill att du är lösningsorienterad och att du gillar att ta dig an olika uppgifter inom videojournalistik.

Arbetstider

Tjänstens arbetstider är måndag till fredag 9-17 med möjlighet att arbeta hemma enligt Aftonbladets policy gällande hemarbete.

Vi intervjuar och rekryterar löpande så att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta inte med att skicka din ansökan!

Frågor om tjänsten kan ställas till Andreas Landmark, Videochef. Fackliga frågor kan ställas till Sara Milstead (SJF). Båda nås via Aftonbladets växel: 08-725 20 00

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aftonbladet är svenska folkets primära nyhetskälla som varje dag når omkring 3,6 miljoner läsare och tittare, via mobila plattformar, webben, online video och som papperstidning. 250 000 svenskar är i dag prenumeranter på Aftonbladet Plus.

Varje dygn publiceras omkring 500 artiklar, men också ett stort antal videoinslag och tv-program.

Aftonbladet bevakar Sverige och världen och är ofta på plats och rapporterar direkt vid stora nyhetshändelser. Breaking News är en av de bärande delarna i vår journalistik och online video en integrerad del av nyhetsredaktionen. Stor vikt läggs också vid daglig agendajournalistik, granskningar och gräv, underhållning, sport och livsstilsjournalistik.

Tidningen grundades 1830 av Lars Johan Hierta och ägs i dag av den norska mediekoncernen Schibsted (91 procent) och Landsorganisationen, LO, (9 procent).
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga