Aleris AB · Publicerad 20 aug 2020

Vill du arbeta i en bred redovisningsroll i en spännande verksamhet? Är du en målmedveten och driven person med erfarenhet av redovisning som lockas av att ta steget till en roll på koncernnivå? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
Aleris befinner sig i en spännande fas och ska nu förstärka koncernfunktionen med en Moderbolagsekonom. För tjänsten söker vi dig som lockas av att få arbeta i en växande koncern med ansvar för redovisningen av koncernens holdingbolag. Utöver den operativa redovisning samt delaktighet i koncernredovisningen och konsolideringen av koncernen som ingår i tjänsten finns utrymme att delta i diverse projekt och utveckling av processer. Du kommer ha stor möjlighet att påverka och för rätt person finns goda förutsättningar för utveckling och utökat ansvar på sikt. I rollen rapporterar du till Aleris Koncernredovisningschef och tjänsten är placerad på Sabbatsbergs sjukhus, nära Odenplan i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • Upprätta månads- och årsbokslut samt årsredovisning för koncernens tre holdingbolag
  • Arbeta med löpande redovisning och avstämningar
  • Vara delaktig i koncernredovisningen
  • Upprätta moms- och skattedeklarationer
  • Arbeta med intern rapportering avseende de bolag du ansvarar för
  • Ha löpande kontakt med interna parter samt externa intressenter såsom banker och revisorer
  • Aktivt delta i eller driva projekt inom ditt område
  • Kontinuerligt arbete med processförbättring och vidareutveckling av befintliga rutiner och arbetssätt
  • Delta i konsolideringsarbetet samt årsredovisningen för koncernen
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med minst fyra års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av redovisnings- och bokslutsarbete enligt K3, och arbetar troligtvis som redovisningsekonom, redovisningskonsult, redovisningsansvarig eller revisor. Det är viktigt att du är genuint intresserad av redovisnings- och regelverksfrågor och ett plus om du även är systemintresserad. Slutligen ser vi positivt på att du tidigare varit delaktig i, eller är intresserad av att delta i förändringsarbete eller förbättringsprojekt! Det är en extra merit om du kan IFRS eller tycker att det verkar spännande att dyka in i denna värld av redovisningsrekommendationer.

Du som person
Vi söker dig som är prestigelös och trivs med arbetsuppgifter av varierande karaktär. Du kommer att ansvara för ett antal bolag vilket ställer krav på att du är strukturerad och ser till att saker och ting blir gjorda. Du tar självständigt ansvar för dina uppgifter och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Aleris befinner sig i en spännande fas och ser positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar och effektiviseringar, inom ditt område.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Aleris med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark. Aleris erbjuder tjänster av hög kvalitet till den offentliga vården, till försäkrings-bolag och till patienter som själva betalar för sin sjukvård. Aleris affärsidé är att ge möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidra till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar. Hög kvalitet på våra tjänster är en förutsättning för vår verksamhet. Aleris förvärvade i april 2020 Prolivakoncernen från Praktikertjänst och omsätter efter sammanslagningen 7 miljarder SEK och har ca 5 400 medarbetare i Skandinavien. Aleris ägs sedan oktober 2019 av riskkapitalbolaget Triton.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga