Aleris · Publicerad 16 feb

Har du flerårig erfarenhet av koncernredovisning?
Lockas du av en bransch som gör skillnad för människor?
Har du ett intresse för att utveckla system?

Då kan du vara den person som Aleris söker.

Beskrivning av tjänsten

Som koncernredovisningsekonom kommer du jobba i ett litet team som ansvarar för Aleris koncernredovisning. Du kommer att ha ett nära samarbete med koncerncontrolling och den övriga ekonomiorganisationen i olika projekt och löpande arbete för att förbättra och förenkla Aleris ekonomiprocesser. Som dotterbolag till Investor ställs stora krav på korrekt rapportering och en viktig del i rollen som koncernredovisningsekonom handlar om att utveckla relationer inom företaget och därmed säkra förståelse och uppfyllelse av rapporteringskraven.

Företaget har under många år vuxit kraftigt, både organiskt och genom förvärv. Som koncernredovisningsekonom kommer du att deltaga i förvärv och avyttringar och bidra med din kunskap inom redovisning och skatt för att hantera detta på bästa sätt.

I rollen som koncernredovisningsekonom rapporterar du till Group Chief Accountant och placering är på företagets huvudkontor på Sabbatsbergs sjukhus i Vasastan. Koncernredovisningsteamet ingår inom CFO office som även inkluderar koncerncontrolling, Legal, Shared Service Center och Merger & Acquisitions.

Ansvarsområden
  • Delaktig i månads/kvartals/årsbokslut enligt IFRS för Aleris koncernen med en omsättning på 10 miljarder SEK och ett 40-tal bolag i 4 länder.
  • Delaktig i ägarrapportering av bokslut och budget till Investor.
  • Delaktig vid produktionen av koncernens årsredovisning enligt IFRS.
  • Delaktig i internkontroll som exempelvis Balance sheet reviews.
  • Utbilda och instruera redovisningsteamen i IFRS och koncernrapportering.
  • Utveckling och uppdatering av koncernens ekonomihandbok och stödja övriga organisationen med support och råd inom skatte- och redovisningsområdet.
  • Framtagande av balans och cash flow budget.
  • Aktivt involverad i koncernrapporteringssystemet (Aaro) och dess utveckling för att stödja koncernens ekonomiprocesser, vilket innebär allt från systemadministration till rapportbyggande.
  • Backup för Group Chief Accountant.
Vem är du?

Vi söker dig som är Civilekonom eller motsvarande med 3-7 års erfarenhet av kvalificerad koncernredovisning i en större koncern.

För att lyckas i rollen behöver du ha stort intresse av koncernredovisning och redovisningsfrågor samt kunskaper inom IFRS.

Erfarenhet och intresse av IT och systemlösningar är ett krav. Om du har erfarenhet av Aaro är detta en merit.

Du är van att arbeta i projektform och har stort intresse för processförbättringar.

Som person är du driven, prestigelös, självständig och förändringsbenägen. Du är samtidigt strukturerad, ansvarsfull, har stor integritet och är van att jobba mot deadlines.

Det är även viktigt att du är en flexibel lagspelare som är positiv och tycker om att ha många kontakter runt om i företaget. Du kommer att jobba tätt med business controllers och även med företagets redovisningsfunktioner i Sverige, Norge samt Danmark.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Aleris med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På Aleris känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. De förändringar vår bransch genomgår innebär möjligheter för oss att tänka om och tänka nytt. Det gillar vi och det är något som vi tycker utmärker oss. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt. Du också?

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vård- och omsorgsföretag. Verksamheten har stor bredd och omfattar specialistvård, primärvård och diagnostik, äldreomsorg och hemtjänst samt stöd och boende för unga och psykisk omsorg för vuxna.

Vi har ett långsiktigt engagemang och ägs sedan 2005 av Investor. Med fokus på innovation och nytänkande vill vi vara med och utveckla morgondagens vård och omsorg och bidra till ett bättre och friskare samhälle.

Vi har närmare 11 000 medarbetare fördelade på 500 verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Som privat aktör vill vi vara en god samarbetspartner till den offentliga vården och omsorgen, såväl ett komplement som en integrerad del.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Rekryteringen hanteras av
Invici