Aleris · Publicerad 12 okt

Har du flerårig erfarenhet av koncernredovisning?
Lockas du av en bransch som gör skillnad för människor?
Har du ett intresse för att utveckla system?

Då kan du vara den person som Aleris söker.

Beskrivning av tjänsten

Som Senior Group Financial Controller kommer du jobba i ett litet team som ansvarar för Aleris koncernredovisning och Treasury funktion. Du kommer att ha ett nära samarbete med koncerncontrolling och övriga ekonomiorganisationen i olika projekt och löpande arbete för att förbättra och förenkla Aleris ekonomiprocesser. En viktig del i rollen som Senior Group Financial Controller handlar om att bygga förtroende och utveckla relationer inom företaget.

Företaget är i en expansiv fas med en aktiv förvärvsstrategi. Som Senior Group Financial Controller kommer du deltaga i förvärven och bidra med din expertis inom redovisning och skatt för att integrera dem på bästa sätt.

I rollen som Senior Group Financial Controller rapporterar du till Group Chief Accountant, och placering är på företagets huvudkontor som vid årsskiftet flyttar till nyrenoverade lokaler i centrala Stockholm.

Ansvarsområden
  • Självständigt planera och genomföra IFRS månads/kvartals/årsbokslut för Aleris koncernen med en omsättning på 10miljarder SEK och ett 40 tal bolag i 4 länder.
  • Ansvara för ägarrapportering av bokslut och budget till Investor.
  • Självständigt producera koncernens årsredovisning enligt IFRS.
  • Ansvara för revisionen av koncernens hard close och årsbokslut, samt årsredovisning.
  • Utbilda och instruera redovisningsteamen i IFRS och koncernrapportering.
  • Utveckling och uppdatering av koncernens ekonomihandbok och stödja övriga organisationen med support och råd inom skatte och redovisningsområdet.
  • Cash management. Cash forecast och cash pool management för Aleris koncernen. Framtagande av balans och cash flow budget.
  • Ansvara för koncernrapporteringssystemet (Aaro) och dess utveckling för att stödja koncernens ekonomiprocesser, vilket innebär allt från systemadministration till rapportbyggande.
  • Backup för Group Chief Accountant.
Vem är du?

Vi söker dig som är Civilekonom eller motsvarande med 5-10 års erfarenhet av kvalificerad koncernredovisning i en större koncern.

För att lyckas i rollen behöver du ha stort intresse av koncernredovisning och komplexa redovisningsfrågor och breda kunskaper inom IFRS.

Erfarenhet och intresse av IT och systemlösningar är ett krav. Om du har erfarenhet av Aaro är detta en merit.

Du är van att arbeta i projektform och har stort intresse för processförbättringar.

Som person är du Driven, självständig och förändringsbenägen. Du är samtidigt strukturerad, ansvarsfull, har stor integritet och är van att jobba mot deadlines.

Det är även viktigt att du är en flexibel lagspelare som är positiv och tycker om att ha många kontakter runt om i företaget.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar Aleris med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV. Följ anvisad länk.Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs en bakgrundskontroll på slutkandidat.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På Aleris känner vi ett stort engagemang för det samhälle vi lever i och vill medverka till ett bättre, tryggare och friskare liv. De förändringar vår bransch genomgår innebär möjligheter för oss att tänka om och tänka nytt. Det gillar vi och det är något som vi tycker utmärker oss. Snabba beslut, flexibilitet och möjligheten att påverka och tänka i nya banor värderar vi högt. Du också?

Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vård- och omsorgsföretag. Verksamheten har stor bredd och omfattar specialistvård, primärvård och diagnostik, äldreomsorg och hemtjänst samt stöd och boende för unga och psykisk omsorg för vuxna.

Vi har ett långsiktigt engagemang och ägs sedan 2005 av Investor. Med fokus på innovation och nytänkande vill vi vara med och utveckla morgondagens vård och omsorg och bidra till ett bättre och friskare samhälle.

Vi har närmare 11 000 medarbetare fördelade på 500 verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Som privat aktör vill vi vara en god samarbetspartner till den offentliga vården och omsorgen, såväl ett komplement som en integrerad del.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Rekryteringen hanteras av
Invici

Inga fler liknande jobb tillgängliga