Almi · Publicerad 28 maj 2021

Vill du jobba för ett företag som investerar i framtida tillväxt och som ger företag möjlighet att växa?

Almi - Sveriges mest aktiva företagsutvecklare förstärker sin förmåga till datadriven analys och söker dig som vill vara med och bidra till den fortsatta utvecklingen kring analys och rapportering. I rollen kommer du att arbeta inom kreditverksamheten och bland annat delta i dialogen kring utvecklingen av kreditsystemen och data warehouse lösningen samt leda prognostisering av låneverksamheten. Det läggs stor vikt vid löpande utveckling och effektivisering så du gillar när det händer saker!

Som Business Controller inom kreditverksamheten rapporterar du till den Nationelle Kreditchefen och kommer vara en nyckelspelare i avdelningens fortsatta arbete med att skapa insiktsfulla data och automatiserade processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Business Controller:
  • Upprätta löpande analyser/slutsatser och rapporter inom kredit på koncernnivå
  • Uppföljning av låneverksamheten avseende såväl kreditärenden som lånestock inklusive obeståndsärenden i förhållande till risk/pris
  • Ansvara för framtagande och utveckling av statistik till IFRS9 modell samt förvaltning av denna
  • Driva utveckling och förbättring av uppföljningsrapporter
  • Deltar löpande i dialogen avseende utvecklingen av kreditsystemen och data warehouse
  • Delta i och leda prognostisering av låneverksamheten
  • Har löpande/vid behov kontakt med såväl Controlling som regionala kreditchefer
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som besitter kompetens inom statistik, teknik, insikts-/datadriven analys och gärna tidigare krediterfarenhet. Sannolikt är du högskoleutbildad antingen inom ekonomi eller teknikområdet. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av projektledning och kunskap inom IFRS 9 modeller.

Personliga egenskaper:

Du har förmågan att tänka utanför boxen och vill vara med i utvecklingen/automatiseringen av den systemmiljön som finns idag. Du är proaktiv och kan självständigt jobba vidare på olika tänkbara spår.

Placeringsort: Stockholm

Att arbeta på Almi:

På Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse - att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt.

På Almi värdesätter vi olikheter, vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Om Almi:

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder affärsutveckling och lån till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Läs mer om Almi på www.almi.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 14 juni. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

En bakgrundskontroll genomförs på slutkandidaten vid tillsättning av de flesta rollerna på Almi.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Business/Kredit Controller, Business Controller, Kredit Controller, Controller
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga