Almi · Publicerad 16 feb

Är du en erfaren, drivande och analytisk person med starkt intresse för affären? Vill du vara delaktig i en miljö där man skapar framgång och tillväxt för ett stort antal svenska företag?

Almi vill nu förstärka sin finansfunktion med en senior Business Controller som delar sin tid mellan ett av våra två affärsområden och övrig koncernövergripande controlling.

Om rollen

Befattningen som Business Controller är organisatoriskt placerad på den centrala Finansavdelningen. Du rapporterar till koncernens CFO och kommer att delta i pågående översyn och utveckling av den koncernövergripande controllerverksamheten och du kommer med tiden att ansvara för någon av huvudprocesserna inom controlling.

Du kommer i rollen också att ha huvudansvar för affärsområde Företagspartner och rapporterar i denna roll operativt till affärsområdeschefen för Företagspartner, tillika vice vd för Almi. Rollen är ny och har uppkommit i samband med ett omfattande strategiarbete där tre affärsområden har blivit två, Företagspartner och Almi Invest. Affärsområde Företagspartner, som består av runt 400 medarbetare, ansvarar för den operativa kundverksamheten inom affärsutveckling och utlåning. Verksamheten bedrivs på ett 40-tal kontor runt om i hela landet och är organiserad i 16 regionala delägda dotterbolag. Du kommer att arbeta affärs- och verksamhetsnära med både operativa och strategiska frågor och ingår i det centrala teamet för affärsområdet.

Almis huvudkontor finns i ljusa och nyrenoverade lokaler mitt i City.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter

Koncernövergripande
 • Uppföljning av verksamhet och utfall, analys och rapportering
 • Uppmärksamma, föreslå och driva förbättringsåtgärder
 • Delta i översyn och utveckling av koncerncontrollerfunktionens verksamhet och Almis ekonomistyrning
Affärsområde Företagspartner
 • Uppföljning, analys och rapportering av mål och indikatorer för den operativa styrningen av affärsområdet
 • Affärsstöd och bollplank mot affärsområdets ledning samt dotterbolagens chefer
 • Delta i utvecklingen av styrmodeller för affärsområdet såväl finansiellt som operativt och strategiskt
 • Övrigt ledningsarbete inom affärsområdet
 • Arbetsledning av en kreditcontroller
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildningsbakgrund samt flera års relevant och kvalificerad erfarenhet från business controlling. Tidigare erfarenhet från verksamhet liknande Almis, det vill säga låneverksamhet och affärsutveckling, är mycket meriterande. Du har god pedagogisk förmåga och vana att framgångsrikt samarbeta med olika delar inom större organisation, gärna koncern, med främsta kontaktytor mot affärsområdes- eller dotterbolagschefer. Almis koncernspråk är svenska så du behöver ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

Rollen som Business Controller är senior och det är viktigt att du är drivande, har naturlig pondus och är trygg i diskussioner och i att argumentera för din ståndpunkt. Självklart har du ett starkt intresse för affären och av att verka för att utveckla och förbättra verksamheten ytterligare. Du kan växla mellan helikoptersyn och detaljfokus och har god förmåga att prioritera din arbetsinsats. Du är analytisk och kommer lätt till kärnan i ett problem. Du är en utpräglad lagspelare som får energi av att jobba i ett team. Du är utåtriktad, lyhörd och flexibel och gillar att arbeta utåt mot verksamheten mot flera intressenter med delvis olika intressen och agendor. Givetvis inspireras och engageras du av vårt uppdrag där det viktigaste målet är kundföretagens framgång och hållbara tillväxt.

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetensnivån hög och samhällsengagemanget en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse - att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande.

Almi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Om Almi

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.

Läs mer om Almi på www.almi.se/Om-Almi

I denna rekryteringsprocess samarbetar Almi med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper Båge Von Sivers på 070-029 11 41. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: controller, business controller, senior controller, division controller, financial controller, FP&A, verksamhetscontroller, affärsområdescontroller
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Rekryteringen hanteras av
Meritmind AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga